Unikátní měření hladiny fandění, které pro vás připravila Viktorka s Gambrinusem na zápas se Spartou, mělo u fanoušků úspěch. Během zápasu se nám společně podařilo překonat hranici 100 decibelů. A tuhle hodnotu teď chceme překonat. Na nedělní duel s Baníkem Ostrava si připravte hlasivky!

Poprvé si to fanoušci Viktorky unikátní systém měření vyzkoušeli během vítězného duelu s pražskou Spartou (4:0). Během prvního poločasu hned třikrát! Při každém měření byla nastavena cílová hodnota, pokud byla pokořena, byla připravena odměna v podobě speciální ceny na pivo.

Dvakrát se fanouškům zadařilo, v jednom případě hranice hlasitosti fandění překonána nebyla. O poločasové přestávce a celý druhý poločas tak bylo pivo Gambrinus na všech stáních za 25 Kč.

„Musím říct, že fanoušci fandili celý zápas, za to jim patří poděkování. A zaznamenali jsme na hřišti i chvíle, kdy se měřilo. Celý zápas měl parádní kulisu,“ děkuje viktoriánům záložník Jan Kovařík.

Jak měření funguje? Kolem Doosan Areny jsou rozmístěny speciální hlukové mikrofony. Na každém místě jsou vždy dva a do měření je započítáván průměr z obou vstupů. Celé měření je tedy naprosto profesionální a v rámci republiky jde o naprosto ojedinělou věc.

Nejvyšší naměřená hodnota byla ve 30. minutě zápasu, kdy se podařilo pokořit hranici 100 decibelů. Na nedělním zápase s Baníkem Ostrava můžeme společně tuto hranici překonat. Viktoriáni, připravte si hlasivky! Odměnou vám opět bude speciální cena za pivo Gambrinus.