Do nadstavbové části o titul vkročí viktoriáni o tři body t잚í! V posledním kole základní části totiž porazili Olomouc 1:0, když jedinou brankou utkání rozhodl TomᚠHořava. Právě on společně s trenérem Adrianem Gužou zhodnotili průběh nedělního duelu.

„Chlapci podali týmový výkon a ukázali mentální sílu, hlavně v závěru utkání. Je to pro nás cenné vítězství po velmi solidním prvním poločase,“ začal s hodnocením Adrian Guža. „V druhé části hrál soupeř kvalitně, ale velké týmy dokáží vyhrávat i takové zápasy s nulou vzadu a to je pro nás podstatné,“ viděl pozitivum například v udržení dalšího čistého konta.

Se slovy kouče souhlasil i TomᚠHořava. „Myslím, že v prvním poločase jsme měli hru hodně pod kontrolou, hráli jsme v pohybu a dobře kombinovali. Možná nám chybělo trochu víc zakončení a důrazu v šestnáctce,“ řekl dvaatřicetiletý záložník. „Druhý poločas se Sigma hodně zlepšila, sem tam nám dělala problémy. Celkově jsme zaslouženě vyhráli, i když to možná mohlo být větším rozdílem,“ okomentoval střelec jediné branky duelu.

Jeho trefa se zrodila v 16. minutě. Joel Kayamba nakopl míč do vápna a TomᚠHořava pohotově vypálil odražený balon po střele Jana Kopice. „Přišel tam centr ze strany a myslím, že jsem měl celkem dobré načasování, rychle jsem zareagoval a dostal balon do sítě,“ sdělil středopolař s číslem 7.

Už ve středu čeká na Viktorii další utkání, po krátké době zajíždí znovu na Letnou k duelu proti Spartě, tentokrát v rámci semifinále MOL Cupu. „V lednu jsme mluvili o poháru jako o prioritě a je skvělé, že díky výkonům mužstva a kvalitou hráčů jsme stále ve hře v obou soutěžích. Nejbližší zápas je vždy nejpodstatnější a uděláme maximum, abychom ho zvládli,“ slíbil Adrian Guža.

„Půjdeme zápas od zápasu. Teď jsme úspěšní, vyhráváme a chceme v tom pokračovat, hrát dobrý fotbal, dávat hodně gólů a ještě se porvat o první místo,“ doplnil TomᚠHořava ambice týmu do skončení ročníku 2019/20.

Fotogalerie