Na startu zimní přípravy přivítal trenér Miroslav Koubek první posilu – jednadvacetiletého záložníka Cheicka Souarého. Ten přichází z Vyškova na půlroční hostování s možností následné opce na přestup.

Francouzský záložník Cheick Souaré se hned na startu přípravy připojí k týmu a absolvuje společně s ostatními spoluhráči fyzické a zátěžové testy.

„Jde o velmi zajímavého hráče, který na sebe upozornil skvělými výkony v druholigovém Vyškově. Svou typologií zapadá do naší koncepce a jsme rádi, že ho můžeme přivítat v našem týmu,“ uvedl k nové posile Daniel Kolář, sportovní ředitel klubu.

„Nabídka z Viktorie je pro mě velkou výzvou a jsem rád, že se vše podařilo dotáhnout. Teď bude na mně, abych svými výkony dokázal, že si mě klub vybral správně,“ řekl po podpisu smlouvy jednadvacetiletý Souaré. „Samozřejmě jsem vše probíral i se Sampsonem Dwehem, se kterým se velmi dobře znám a angažmá v Plzni mi jednoznačně doporučil. Těším se i na fanoušky, kteří jsou tady skvělí,“ dodal.

Cheick Souaré je odchovancem Olympique Marseille, v jehož dresu si zapsal i start ve francouzské nejvyšší soutěži. Rovněž nastupoval v dresu francouzské reprezentace do 16 let. Ve Vyškově odehrál rodák z Arrasu celkem 15 utkání a zaznamenal dvě branky, sedm asistencí a patřil k výrazným postavám týmu.