Viktoria Plzeň vstoupí ve středu 25. září do MOL Cupu, v rámci třetího předkola se představí na hřišti třetiligového FC Hlučín. Co od duelu proti soupeři, kterého Západočeši před třemi lety porazili 7:0, očekávají asistent trenéra Marek Bakoš a kapitán Roman Hubník?

Plzeňský stoper byl v Českých Budějovicích poprvé alespoň na střídačce, předtím navíc odehrál zápas za béčko proti Táborsku. „Zdravotně se cítím fit. Po fyzické stránce to ještě není ideální, jsem rád za každý trénink, ale doufám, že vše bude v pohodě,“ říká. „V Hlučíně už jsme hráli před třemi lety, takže víme, do čeho jdeme. Velice důležitý bude začátek zápasu. Soupeř nebude mít co ztratit a bude to vyloženě o tom, co my mu dovolíme,“ tuší kapitán celku.

On i asistent trenéra Marek Bakoš jasně deklarovali, že hlavním cílem je postoupit do dalšího kola a přistoupit k MOL Cupu s plnou vážností. „Je to pro nás stejně důležitá soutěž jako liga, i zde chceme uspět,“ má jasno Bakoš. „Hlučín má svou kvalitu, i když hraje třetí ligu. Sílu soupeře respektujeme, je třeba k tomu přistoupit vážně a postoupit do dalšího kola,“ dodává.

Zároveň připouští, že trenéři v utkání vyzkouší dosud nepříliš vytěžované hráče. „Jsou různé varianty sestavy, které zvažujeme. Musíme brát ohled i na zdravotní stav hráčů. Těsně před zápasem se rozhodneme, jak to postavíme,“ říká Marek Bakoš.

Výkop zápasu v Hlučíně je na programu ve středu 25. září v 16:00.