Neproměňování šancí, to je oč tu běží. Viktoriáni měli v Ostravě spoustu příležitostí ke gólu, ale využili jen jednu, kdežto domácí Baník dvě. Trpkou prohru 1:2 následně zhodnotil střelec jediné plzeňské branky LukᚠHejda, záložník Adam Vlkanova a trenér Michal Bílek.

„Do situací jsme se dostávali, měli jsme i vyložené šance. Nebylo to jen o jednom hráči, ale víc z nich je neproměnilo. Musíme se na koncovku lépe koncentrovat, protože výkon byl dobrý a měli jsme vyhrát,“ začal s hodnocením Michal Bílek. „V celé jarní části musíme být lepší a přesnější v šancích, které si vytváříme. I dnes nás jejich neproměňování stál výsledek,“ pokračoval kouč.

Podobně to viděl i kapitán týmu LukᚠHejda. „V posledních zápasech prakticky ze všeho dostaneme gól, my trefujeme tyčky a nejsme schopni to dotlačit do brány. Nevím, jestli je to o smůle, ale nedáváme absolutní gólovky, a to se opakuje,“ řekl dlouholetý stoper FCVP, jenž pouze kosmicky upravil skóre.

„Na podzim nám to tam padalo, i minulou sezonu jsme byli schopni dát z minima maximum, ale teď se ta karta otočila proti nám. Myslím si, že jsme neodehráli špatný zápas, ale soupeř dá ze dvou šancí dva góly a my to potom naháníme v křeči…“ doplnil Hejdis svá slova.

Jinak nemluvil ani Adam Vlkanova. „My nedáváme tutovky a dostáváme góly ze všeho, tam bych viděl hlavní příčinu ztrát. Poslední dobou máme problém proměňovat šance. Situací máme dost, ale góly nedáváme. Dnes to bylo to samé. To je nᚠhlavní problém,“ uznal univerzální záložník Viktorie.

Západočechy mrzí prohra o to víc, když v sobotu ztratili body oba její konkurenti v boji o nejvyšší příčky kvůli remíze ve vzájemném zápase. „Vnímali jsme, že jsme to mohli trošku zdramatizovat. Nevzdáváme se, ale je třeba koukat se už i za sebe,“ přiznal Hejda. „Teď se musíme zvednout hlavně my sami. Škoda, že to dneska nevyšlo,“ uzavřel trenér Bílek.