31. 8. 2019    Zápas

Viktoriáni vybojovali Na Litavce tři body, trefili se Krmenčík a Kopic

FC Viktoria Plzeň
34. Alvir

8. kolo / Sobota 31. 8. 2019, 19:30 / Na Litavce

8. kolo / Sobota 31. 8. 2019, 19:30
Na Litavce

FK Viagem Příbram

1:2

(1:1)

FC Viktoria Plzeň

22. Krmenčík
82. Kopic

sestavy

FK Viagem Příbram

Boháč – Tregler, Kodr, Šimek, Cmiljanovič (89. Dramé) – Zeman, Soldát (84. Voltr), Rezek, Alvir, Polidar – Škoda

FC Viktoria Plzeň

Hruška – Řezník, Hejda, Brabec, Limberský – Hořava, Kalvach – Kopic, Čermák (90. Pernica), Kovařík (70. Hloušek) – Krmenčík (78. Chorý)

statistiky

Branky: 34. Alvir – 22. Krmenčík, 82. Kopic, ŽK: Zeman, Soldát, Rezek, Šimek – Hořava, Čermák, Kalvach, Jedlička (vedoucí mužstva), Řezník, Limberský, Hruška, 2. ŽK=ČK: 88. Rezek, Rozhodčí: Franěk – Dobrovolný, Koval

Diváci: 5862

Do utkání Na Litavce byl navzdory zranění, které utrpěl před týdnem, připravený i Michael Krmenčík. Ten také skóre otevřel už ve 22. minutě, domácí ale ještě do pauzy srovnali na 1:1. Ve druhé půli se viktoriáni dlouho snažili vrátit se zpět do vedení, až se za pomoci teči jednoho z domácích obránců v poslední desetiminutovce prosadil Jan Kopic.

V sestavě domácích nechyběli pro utkání s Plzní ani bývalí viktoriáni Jan Rezek nebo Martin Zeman, přičemž první jmenovaný se hned ve druhé minutě dostal k zajímavé hlavičce, balon ale poslal těsně nad břevno Aleše Hrušky, který naopak dlouhá léta opanoval branku středočeského celku.

Na hrotu sestavy Viktorky dostal opět šanci Michael Krmenčík, který před týdnem nuceně odstoupil ze zápasu proti Opavě už v prvním poločase kvůli svalovému zranění. Zdravotní stav jej ale pustil do utkání a Krmenčík už po dvaceti minutách splatil důvěru trenéra vedoucím gólem. Po Řezníkově průniku se otočil kolem obránce a levačkou prostřelil Boháče.

Domácí ale ještě do poločasu vyrovnali – výše zmiňovaný Martin Zeman ukázal jednu ze svých předností, když z pravé strany nacentroval přesně na hlavu nabíhajícího Alvira – 1:1.

Po změně stran se viktoriáni snažili získat zpět ztracené vedení. Hodně byl vidět opět Krmenčík, ten se ale nejprve utopil v kličkách, následně pálil těsně mimo a do třetice jeho pokus domácí obránce srazil na tyč. Z dobré pozice pálil také Hořava, jeho rána ale zamířila o malý kousek nad.

Neprosadili se ani Kalvach s Čermákem a nakonec málem udeřil na druhé straně Michal Škoda. Po gólovém představení v minulém kole se dokázal na malém vápně prosadit, centr jej ale našel v ofsajdovém postavení.

Cestu do sítě si nakonec našla tečovaná střela Jana Kopice, za kterou se dobře chytající Boháč natahoval marně. Necelých deset minut před koncem tak Viktorka opět odskočila do těsného vedení, které už tentokráte uhájila.

Záznam