Nadcházející ligový zápas s Karvinou (neděle, 16:00) bude mít speciální charitativní nádech. Viktoriánské srdce pomáhá společně s Gambrinusem hledat nové dárce krve pro Fakultní nemocnici a zároveň zve na utkání i nevidomé fanoušky, pro které chystá ve spolupráci s Českým rozhlasem Plzeň i speciální komentář.

Na Viktorku chodí pravidelně. Je dlouholetým majitelem permanentní vstupenky a nechybí prakticky na žádném utkání. I přes svůj handicap v podobě zrakové postižení si Václav Šindelář návštěvu stadionu náležitě užívá a hrdě podporuje svůj klub. Nedělní zápas s Karvinou bude ale i pro něj speciální – díky speciálnímu komentáři od zkušených moderátorů Českého rozhlasu. „Moc se na to těším, zápas si užijeme zase trochu jinak,“ těší se Václav Šindelář.

A spolu s ním i další nevidomí, kteří jsou na utkání zváni. „Jsme rádi, že se nám podařilo tento projekt společně s naším partnerem uskutečnit a můžeme zrakově postiženým nabídnout tuto možnost,“ uvedl za Viktorii mluvčí klubu Václav Hanzlík.

Během utkání budou mít nevidomí k dispozici speciální sluchátka, v nichž uslyší speciální komentář určený jenom jim. Postarají se o to zkušení moderátoři sportovních utkání František Kuna a Jaroslav Plašil, tedy hlasy známé z řady sportovních akcí. „Jedno z našich hlavních poslání je umožnit zrakově postiženým žít život samostatně a podle svého. Projekt Nevidomý fanoušek je dalším, který zrakově postiženým zpřístupňuje více lifestylových aktivit, jako je právě sport. Vážíme si vstřícnosti klubu FC Viktoria Plzeň, který je další, kdo do toho s námi půjde,“ doplňuje ještě k samotnému projektu ředitelka Světlušky Gabriela Drastichová.

Viktoria by zároveň chtěla pozvat fanoušky na Noční Běh pro Světlušku, který se v Plzni uskuteční 30. srpna od 21:00 v DEPO2015. Více informací naleznete ZDE.