Zimní dovolená skončila, viktoriáni nastupují zpět do práce. Ve středu 3. ledna totiž bude zahájena zimní příprava. První dva dny jsou na programu náročné funkční testy, následovat budou tréninky, tři přátelské zápasy v Luční ulici a dvě španělská soustředění. Program ještě vyplní dvě utkání v rámci projektu Kopeme za fotbal.

Zátěžové testy proběhnou tradičně v útrobách stadionu, kdy svěřenci trenéra Pavla Vrby projdou testem, který ukáže, jak jsou připraveni a na co se mají zaměřit. K úvodnímu společnému tréninku se sejdou v pátek.

První přátelské utkání je na programu v neděli od 10:30 proti třetiligovému Ústí nad Orlicí, hrát se bude v Luční ulici. Ve středu pak od 17:00 budou Plzeňané hostit Jiskru Domažlice, v sobotu 13. ledna se od 10:30 utkají s druholigovým Sokolovem.

Následovat bude první španělské soustředění v Marbelle, poté se hráči Viktorie Plzeň vrátí na pět dní domů. Během tohoto období sehrají dva zápasy v rámci projektu Kopeme za fotbal, 30. ledna je pak čeká druhé soustředění.

„Jména soupeřů na zahraniční soustředění brzy oznámíme,“ slibuje mluvčí klubu Václav Hanzlík.

HARMONOGRAM ZIMNÍ PŘÍPRAVY

3. 1. Zahájení zimní přípravy

7. 1. FCVP – Ústí nad Orlicí (Luční ulice) – 10:30
10. 1. FCVP – Domažlice (Luční ulice) – 17:00
13. 1. FCVP – Sokolov (Luční ulice) – 14:00

15. – 25. 1. Soustředění Španělsko/Marbella

28. 1. Kopeme za fotbal – dvě utkání (Luční ulice)

30. 1. – 8. 2. Soustředění Španělsko/Benidorm

15. 2. Partizan Bělehrad – FC Viktoria Plzeň (21.05)