Před tradičně velkým zápasem proti Spartě přišla tragická zpráva – zemřel Marián Čišovský. Západočeši chtěli tohle utkání věnovat právě bývalému stoperu Viktorky, který se statečně bil s těžkou nemocí dlouhých 6 let. To se jim podařilo, domácí zvítězili 2:1. Duel pak zhodnotili střelci TomᚠChorý s Ondřejem Mihálikem společně s trenérem Adrianem Gužou.

„Bylo třeba, abychom si k tomu něco řekli, protože to bylo velmi silné. Děkuji panu Šádkovi a zkušeným hráčům, že to uchopili takovým způsobem. Jsem rád, že se nám podařilo zápas velmi solidně odehrát a ještě i vyhrát, což je v tento moment ´skoro nepodstatné.’ Bylo důležité, aby kluci vyslali takový signál svému kamarádovi a velkému člověku,“ řekl k situaci Adrian Guža.

Ke smutné události se vyjádřili i hráči. „Bylo to nepříjemné. Když jsme se ráno střetli, tak jsme byli všichni smutní. Nezbývalo nám nic jiného, než ukázat na hřišti, jaký byl Čiša bojovník celý svůj život. Vítězství bylo hlavně pro něj,“ pravil Ondřej Mihálik. „Po celé České a Slovenské republice lidem píchlo u srdce. Zpráva je strašně smutná a naše pocity se nedají slovy popsat,“ litoval TomᚠChorý.

Viktoriáni i přes nelehkou situaci utkání proti Letenským zvládli, zvítězili 2:1. „Bylo to náročné. Tempo zápasu bylo dost vysoké, hrálo se nahoru dolů a určitě jsme strašně rádi, že jsme to zvládli a Mariánovi jsme poslali výhru,“ vrátil se k duelu střelec vítězné branky „Pišta“ Mihálik. Druhý poločas byl podle Tomáše Chorého mnohem lepší. „Zlomili jsme to a jsem strašně šastný, že jsme výhru poslali Mariánovi a že u toho byla celá jeho rodina,“ okomentoval vítězství vysoký útočník.

Právě střelce obou branek velmi chválil lodivod Viktorie. „Tomᚠpodal velmi dobrý výkon. Byl připravený mentálně, fyzicky i takticky na to, jak nám může pomoct v průběhu zápasu. Je velmi podstatné, že když náhodou přijde zranění, tak je schopný ve 20. minutě nastoupit a podat velmi solidní výkon,“ řekl k výkonu Chorase.

Ondřej Mihálik se pak po podpisu tříleté smlouvy v týdnu hned odměnil vítěznou brankou se Spartou. „Je to velmi důležitý bod v psychice hráče, že víte, komu patříte a na jak dlouho. Ukázal svůj velký potenciál, na základě kterého ho klub koupil, za což jsem velmi rád. Byl velmi platný, je rychlý, má velmi dobré zakončení, finální přihrávku… Jeho pracovitost, nastavení a talent předurčuje tomu, že to z něho dostaneme a bude platným hráčem. Dokáže hrát minimálně na dvou pozicích, což je velmi důležité v dnešním vnímání fotbalu,“ zakončil Adrian Guža.

Fotogalerie