Generálku na ligu vyhráli viktoriáni nad druholigovou Chrudimí 4:0! Zápas a zimní přípravu zhodnotili asistent trenéra Pavel Horváth a obránce Milan Havel, který se v duelu s druholigovým soupeřem prosadil gólem i asistencí.

„Na to, že má Chrudim starosti o záchranu ve druhé lize, hrála velmi dobře a organizovaně. Byl to nepříjemný soupeř,“ uznal Pavel Horváth. „Dlouho jsme se nemohli prosadit, nakonec jsme dali čtyři góly, takže určitě nějaká spokojenost po utkání panuje. Skvělé bylo, že jsme si před prvním jarním ligovým kolem mohli zahrát také na hlavním stadionu,“ byl spokojený asistent trenéra Michala Bílka.

Podobně hovořil také Milan Havel. „Jsme rádi, že jsme to zvládli vítězně, i když víme, že máme na čem pracovat. Bylo tam hodně nevynucených ztrát, nicméně výhra je důležitá vzpruha před ligou,“ ví obránce, který se dnes prosadil gólem i asistencí. „Je to pořád jen příprava, ale samozřejmě jsem rád, že jsem pomohl týmu. Už se těším na ligu!“ říká před příštím víkendem, kdy v neděli přivítají viktoriáni v Doosan Areně fotbalisty Hradce Králové.

Zimní příprava je tak téměř u konce. „Hodnotit se bude až podle výsledků na jaře. Věříme, že mužstvo je na jarní část ligy připravené. Jsem zároveň přesvědčený, že kluci budou na první kolo natěšení,“ věří Pavel Horváth. „Těším se strašně moc. Příprava nebyla dlouhá, ale liga je liga. Máme ji dobře rozehranou a věřím, že na to na jaře navážeme,“ potvrzuje jeho slova Milan Havel.

Dva góly v zápase vstřelil Pavel Šulc, což potěšilo nejen jeho, ale i trenérský štáb. „Je to mladý hráč, který na sobě velmi pracuje. Má velkou chu nejen dávat góly, ale i vnímat hru. Jsme rádi, že vstřelil dva góly, určitě je to hráč, na kterého v určitých fázích sezony budeme spoléhat,“ řekl na jeho adresu Pavel Horváth.

Fotogalerie