30. 12. 1899    

3. kolo / Neděle 24. 8. 2014, 12:30 /

3. kolo / Neděle 24. 8. 2014, 12:30

FC Viktoria Plzeň

1:2pen

(0:1)

Bohemians Praha 1905

FC Viktoria Plzeň

Valeš – Svoboda V. (46. Svoboda D.), Kapuscinský, Kadar, Ryška – Čihák (50. Řezáč), Pihrt, Petr – Hykš (60. Vais), Arzberger (70. Brudna), Vilček (41. Kocourek)

statistiky

Diváci: 0

V neděli 24. srpna přivítali nejmladší dorostenci Viktorie Plzeň na vlastním hřišti mužstvo Bohemians Praha. Ačkoli se mladí Plzeňané snažili o aktivní hru, na více než zisk jednoho bodu za prohrou po pokutových kopech jejich výkon nestačil.

Vstup do zápasu se lépe povedl hostům, nebo hned v 5. minutě viktoriáni propadli v pokutovém území a soupeř se pohodlně dostal do vedení. Obdržená branka se negativně podepsala na hře Viktorie, ve které se objevilo až příliš nepřesností a pohyb domácích působil příliš hekticky. V první polovině se hra odehrávala spíše uprostřed hřiště a žádný z týmů si nedokázal vytvořit vážnější příležitost. Od 20. minuty se domácí začali zlepšovat a soupeře přehrávat. Několik situací sice nedokázali ve finální fázi správně vyřešit, ale v závěru poločasu si červeno-modří však vytvořili velký tlak, ze kterého pramenilo několik slibných příležitostí, jež určitě měly skončit brankou. V těchto chvílích postrádali domácí mimo jiného i štěstí, nebo několikrát nastřelili hráče stojící v brance, nebo brankovou konstrukci.

Druhý poločas začal v duchu konce první půle. Hra domácích byla stále aktivní a celkový dojem připomínal dobývání branky Bohemians. Soupeř se ve druhém poločase pokoušel hrozit z rychlých kontrů, ale obrana Plzně si počínala zodpovědně. Kromě jedné střely, která těsně minula Valešová branku, neměla Bohemka žádnou vážnější příležitost. Za to ofenzivní fáze Viktorie se změnila ve festival promarněných příležitostí. Svobodova branka poslala utkání do rozstřelu, ve kterém se nakonec radoval soupeř Viktorie Plzeň.

hodnocení trenéra

„V tomto utkání jsme měli dostatek příležitostí, abychom ho výsledkově zvládli a přidali další branky. Hráči musí v těchto situacích prokázat více klidu a nadhledu, aby naše efektivita byla rozhodně vyšší. Hráče však musíme pochválit za snahu a vůli utkání otočit,“ hodnotí trenér Martin Kastner.