27. 7. 2019    Zápas

První dva góly Michaela Krmenčíka rozhodly o vítězství nad Karvinou

FC Viktoria Plzeň
8. Krmenčík
63. Krmenčík
69. Brabec

3. kolo / Sobota 27. 7. 2019, 19:30 / Doosan Arena

3. kolo / Sobota 27. 7. 2019, 19:30
Doosan Arena

FC Viktoria Plzeň

3:2

(1:0)

MFK Karviná

52. Rundič (pen.)
85. Petráň

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Hruška – Řezník, Pernica, Brabec, Limberský – Hrošovský, Janošek – Kayamba (65. Kovařík), Mihálik, Kopic (90. Hloušek) – Krmenčík (85. Chorý)

MFK Karviná

Pastornický – Ndefe, Kouřil, Rundič, Čonka – Smrž (46. Bukata), Hanousek – Putyera (81. Puchel), Janečka, Galuška (68. Šašinka) – Petráň

statistiky

Branky: 8. Krmenčík, 63. Krmenčík, 69. Brabec – 52. Rundič (pen.), 85. Petráň, ŽK: Kopic – Galuška, Bukata, Rozhodčí: Ginzel – Moláček, Vaňkát

Diváci: 7035

Potřetí za tři body. Viktoriáni ze začátku sezony drží stoprocentní ligovou bilanci, když si dokázali poradit i s Karvinou, kterou porazili 3:2. Úvodní dva soutěžní góly po dlouhém zranění vstřelil Michael Krmenčík, poprvé v plzeňském dresu se prosadil Jakub Brabec.

Plzeňané s Karvinou ještě nikdy neztratili v rámci nejvyšší české soutěže ani bod, na což chtěli navázat hned od začátku utkání. A ve velmi deštivém počasí se také rychle dočkali úvodního gólu. Po pěkné kombinaci na pravé straně se uvolnil Joel Kayamba, ten nabídnul balon Michaelu Krmenčíkovi a kanonýr Viktorie se dočkal svého prvního soutěžního gólu od 19. září 2018, kdy se dvakrát trefil proti Moskvě v Lize mistrů.

Západočeši si vytvořili ještě několik nadějných šancí. Zvýšit vedení mohli Jan Kopic nebo Patrik Hrošovský, jenže v prvním případě obrana hostů zablokovala pokus devětadvacetiletého záložníka, v tom druhém středopolař Plzně mířil po výborném pasu Ondřeje Mihálika z nadějné pozice mimo tři tyče. Na druhé straně nevyužil jedinou větší příležitost Marečka, a tak se šlo do kabin za stavu 1:0.

Na začátku druhé půle ale Karviná rychle vyrovnala. Po zákroku Davida Limberského na Marka Janečku v pokutovém území hosté zahrávali penaltu, kterou proměnil kapitán týmu Milan Rundič. Červenomodří mohli bleskurychle vrátit vedení na svou stranu, ale po nádherné kombinaci Řezník-Kayamba konžský štírek nastřelil pouze tyč.

Z další překrásné akce už se Doosan Arena radovala! Luděk Pernica vymyslel fenomenální uličku na Radima Řezníka, ten z první nahrál na malé vápno Michaelu Krmenčíkovi a plzeňský snajpr znovu zvedal ruce nad hlavu – tentokrát poslal viktoriány do vedení 2:1.

Zanedlouho bylo ještě veseleji! Rozehraný roh nakrátko v podání Hrošovského se střídajícím Kovaříkem nacentroval do vápna druhý jmenovaný přesně na hlavu Jakuba Brabce a stoper Plzně se radoval ze svého prvního gólu v červenomodrém dresu. Pro šestadvacetiletého obránce to byla navíc první ligová trefa od 13. února 2016.

Slezané ještě pět minut před koncem zničehonic snížili. Jakub Šašinka přihrál na kraj vápna Michalu Petráňovi, jenž pěknou utáhlou střelou na zadní tyč zdramatizoval závěr utkání. Viktoriáni naštěstí udrželi nervy na uzdě a připsali si třetí výhru ze tří v novém ligovém ročníku, navíc prodloužili vítěznou šňůru s Karvinou na sedm zápasů ze sedmi.

Záznam