Po pár dnech přestávky znovu na fotbal! Do Plzně míří Karviná, která v úvodních dvou kolech nebodovala a minulou sezonu zachraňovala v baráži. Co od duelu očekávají asistent trenéra Zdeněk Bečka a záložník LukᚠKalvach?

„Přijede velice nebezpečný soupeř,“ varuje Bečka. „Karviná vyšla zatím bodově naprázdno, takže dorazí s motivací získat body. Věřím ale tomu, že je získáme my, i když soupeř bude mít velké úsilí,“ věří asistent kouče. „První dvě kola Karviná nezvládla, bude hrát o to, aby zde aspoň bodovala. My však budeme hrát svoji hru a doufám, že se nám podaří zvítězit,“ doplňuje ho ve stejné otázce LukᚠKalvach.

Tým z hornického města ztratil před sezonou opory v podobě Budínského a Wágnera. „Naopak ale získali nějaké posily, například obránce Kouřila z Varnsdorfu, zkušeného Marka Hanouska z Dukly, střelce Petráka z Pardubic... Mají bojovné a důrazné mužstvo, které bude mít velké nasazení. Já ale věřím, že se jim i v tom náročném programu vyrovnáme,“ říká Zdeněk Bečka. LukᚠKalvach varuje, že soupeře ze spodní části tabulky nelze podceňovat: „Hraje se proti nim hůř. Semknou se, hrají více odzadu a chtějí se ukázat, nic lehkého.“

Trenér Bečka připustil, že jsou možné změny v sestavě. „Dva dny nato totiž odlétáme do Řecka, kde nás v úterý čeká velmi těžké utkání. Změny se určitě nabízí, ale nemohu vám říci jaké,“ upozorňuje. „Široký kádr máme proto, že když někdo vypadne, tak ho druhý musí nahradit kvalitně. Momentálně se to například při zdravotních problémech v obraně daří, s tím jsme spokojení. Navíc to pomáhá také na tréninku, každý se snaží na sto procent a hlídá si své místo v sestavě,“ těší Bečku.

A co záložník LukᚠKalvach, jak si zvyká na svou obličejovou masku po zlomenině nosu? „Už před zápasem v Liberci jsem s ní trénoval, takže jsem si na to zvykl. Nedělá mi to žádný problém,“ ubezpečuje.

Vstupenky na zápas s Karvinou jsou stále v prodeji – ve fanshopu, na prodejních místech Plzeňské vstupenky, online na webu Plzeňské vstupenky i v klubové aplikaci.

INFORMACE PRO FANOUŠKY

- brány stadionu se otevřou v 18:00
- v provozu už budou klasicky turnikety, doražte včas, abyste se vyhnuli frontám
- magazín Viktorián v prodeji za 19 Kč
- pivovarská lávka zůstává otevřená
- v prodeji lístky na Karvinou, na Bohemku (do 17:00), na Slovácko a do Pirea, stále také permice
- zapojte se do FCVP Tipovačky
na Rodinné tribuně bude eSport zóna