24. 9. 2023    Zápas

V Doosan Areně se psala historie, klubový rekord padl. Viktoriáni porazili Pardubice 6:2

FC Viktoria Plzeň
23. Kalvach
27. Dweh
45. Hranáč
53. Jirka (pen.)
82. Durosinmi
85. Durosinmi

9. kolo / Neděle 24. 9. 2023, 15:00 / Doosan Arena

9. kolo / Neděle 24. 9. 2023, 15:00
Doosan Arena

FC Viktoria Plzeň

6:2

(3:1)

FK Pardubice

13. Darmovzal
90. Daněk

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Staněk (18. Tvrdoň) – Hejda (C), Hranáč, Dweh – Jirka, Kalvach, Traoré (63. Bucha), Šulc (73. Vlkanova), Cadu (63. Mosquera) – M. Vydra (63. Chorý), Durosinmi.

FK Pardubice

Budinský – Halinský, Kukučka, Ortíz – Icha (67. Vacek), Darmovzal, Daněk, Hlavatý (C) (58. Černý), Helešic (46. Tischler) – Mukwelle (58. Míšek), Krobot (58. Matoušek).

statistiky

Branky: 23. Kalvach, 27. Dweh, 45. Hranáč, 53. Jirka (pen.), 82. Durosinmi, 85. Durosinmi – 13. Darmovzal, 90. Daněk

ŽK: 35. Traoré, 59. Hejda – 31. Helešic, 77. Radoslav Kováč, 77. Míšek

Rozhodčí: Volek – Paták, Hurych

Střely na bránu: 8 - 3

Střely mimo: 6 - 1

Rohy: 5 - 3

Ofsajdy: 0 - 2

Fauly: 16 - 9

Diváci: 8809

Dvanácté vítězství v řadě zaznamenala parta Miroslava Koubka. V Doosan Areně tak padl klubový rekord z první mistrovské sezony. Viktoriáni doma zvítězili proti Pardubicím 6:2.

První poločas zápasu mezi Viktorií Plzeň a Pardubicemi nabídl několik velice důležitých momentů. Ve třinácté minutě poslal hosty do vedení Denis Darmovzal, který do prázdné branky doukl balon po povedené individuální akci Kryštofa Daňka. Navíc došlo ke srážce Sampsona Dweha s Jindřichem Staňkem, který musel kvůli poranění hlavy střídat.

To ovšem probudilo kanonádu domácích. Symbolicky ve třiadvacáté minutě vyrovnal hráč s číslem dvacet tři LukᚠKalvach. Střelec posledních dnů zůstal ve vápně nehlídán a s přehledem uklidil balon za Budinského. Čtyři minuty na to byla Doosan Arena na nohou podruhé. Sampson Dweh odebral balon soupeři na hranici pardubické šestnáctky, otočil se a zakroutil míč za Budinského. 2:1.

Do konce prvního poločasu jsme se dočkali ještě jednou. Balon ze standardní situace zakroutil na hlavu Robina Hranáče naprosto přesně LukᚠKalvach a na Štruncáku se slavilo potřetí. Jediný, kdo se neradoval byl právě Robin Hranáč, který z úcty ke klubu, kde na hostování působil, gól neslavil. Po prvním poločase vedli Západočeši 3:1.

Pardubice ve snaze reagovat na stav udělaly poločasové střídání, jenže v padesáté minutě zahrál rukou ve vápně Ladislav Krobot. Exekuce pokutového kopu se zhostil Erik Jirka a Budinskému nedal šanci. Budinský sice vystihl směr pokutového kopu, ale na bombu Erika Jirky nedosáhl.

Bůra dovršil v osmdesáté druhé minutě Rafiu Durosinmi. Tomu naservíroval balon za obranu LukᚠKalvach. Durosinmi k balonu obránce nepustil, vypálil a překonal Budinského popáté. Budinský se jen odhlédl a zůstal stát zmražený. 5:1

Tři minuty na to slavil nigerijský útočník podruhé. Hlavičkou s odrazem o zem dostal míč za Budinské pošesté. V samém závěru ještě korigoval skóre Kryštof Daněk, který propálil Mariána Tvrdoně. Viktoria doma porazila Pardubice 6:2 a došla si pro dvanácté vítězství v řadě. V Plzni tak padl třináct let starý rekord.