Proti Pardubicím budou viktoriáni atakovat rekordní dvanáctou výhru v soutěžních zápasech v řadě. Shrnutí našeho soupeře si prohlédněte v našem předzápasovém preview.

INFORMACE PRO FANOUŠKY

Základní informace

Umístění v minulé sezoně

14. místo, 37 bodů, skupina o záchranu, skóre 38:63

Změna v kádru Pardubic

Odchody: Nita, Jeřábek, Chlumecký, Kostka, Janošek, Markovič, Vlček, Hranáč, Karch, Leandro, Huf, Bernardo, Šimek

Příchody: Halinský, Halász, Kurka, Surzyn, Patrák, Zlatohlávek, Matoušek, Donát, Kinský, Kukučka, Mukwelle, Ortiz, Daněk

Trenér

Radoslav Kováč přebral otěže Pardubic v září roku 2022. Bývalý český internacionál má ve své hráčské kariéře angažmá v Rusku, Švýcarsku a Anglii.

Svou kariéru v dospělém fotbale zahájil v dresu Sigmy Olomouc, kde byl do roku 2003. Další dva roky trávil na Letné v barvách Sparty. V roce 2005 poprvé přestoupil za hranice České republiky a stal se hráčem Spartaku Moskva. Po čtyřech letech v Rusku se přesunul na ostrovy, kde hrál za londýnský West Ham. Poté se přesunul do Švýcarska, kde hrál za Basilej. V roce 2013 se vrátil zpátky do Čech. V dresu Slovanu Liberec hrál do roku 2014 a svou kariéru zakončil ve Spartě.

Na lavici Pardubic usedl Radoslav Kováč poprvé takřka přesně před rokem, konkrétně 18. září v 9. kole FORTUNA:LIGY proti Bohemians Praha 1905. Jeho premiéra vítězná nebyla. Pardubice doma, paradoxně v azylu v Ďolíčku, prohrály s klokany 0:1. Jediným přesným střelcem byl Adam Jánoš.

V lize zatím odtrénoval Radoslav Kováč čtyřiatřicet zápasů. Před tím sbíral trenérské zkušenosti v Táborsku, Opavě, ale také jako asistent v pražské Spartě.

Zajímavost

V loňské sezoně strávil sezonu v dresu Pardubic Robin Hranáč. V kádru Radoslava Kováče působí Michal Hlavatý, který působil na západě Čech. Na Plzeň však vzpomíná v dobrém. „Ačkoliv jsem toho v Plzni moc neodehrál, vybaví se mi krásná část kariéry, která mi hodně dala. Na Viktorku mám jenom hezké vzpomínky,“ uvedl pro klubový web Hlavatý.

Posledních pět zápasů Pardubic v lize 

FK Pardubice – Slavia Praha 0:1

Teplice – FK Pardubice 0:1

FK Pardubice – Slovácko 0:1

FC Slovan Liberec – FK Pardubice 0:1

FK Pardubice – MFK Karviná 0:1

Vzájemné zápasy

Pardubice – Plzeň 1:1

Plzeň – FK Pardubice 2:1

Plzeň - Pardubice 4:0

FK Pardubice - Plzeň 0:1

Pardubice – Plzeň 3:0

Předzápasový rozhovor