Juniorský tým Viktorie Plzeň vstoupí do poslední sezony Juniorské ligy pod vedením nového trenéra Pavla Fořta. Dosavadní kouč dorostu U18 a asistent u týmu U19 nahrazuje Jiřího Kohouta, který se stal asistentem kouče v druholigových Českých Budějovicích.

Z nové výzvy obavy nemá. „Většinu kluků znám, někteří do juniorky přechází právě z dorostu U19, se kterým jsem pracoval celou sezonu. Jako hlavního trenéra mě bude čekat více práce, ale určitě to bude zajímavé. Budu se pohybovat blíže dospělému fotbalu,“ těší se Pavel Fořt.

Přípravu zahájí juniorka 2. července, posléze odehraje tři přátelské zápasy v sedmidenním období – na hřišti rezervního týmu německého Norimberku, s juniorkou Teplic a proti třetiligovým Domažlicím. „Příprava je krátká. Kluky se budeme snažit připravit tak, aby sezonu zvládli. Prvních 14 dní bude náročných, čekají nás dvoufázové tréninky a přátelské zápasy. Budou si na to muset zvyknout, sezona nebude jednoduchá,“ odtajňuje plány přípravy.

Juniorský tým čeká poslední sezona v Juniorské lize, posléze se obnoví béčka týmů, která budou hrát ČFL (resp. MSFL). „Tuto změnu kvituji. Konfrontace s dospělým fotbalem, kde se hraje o udržení či o postup, je zajímavější. Na hráče i na trenéry je vyvíjený větší tlak. Tenhle rok tak chceme kluky připravit na dospělý fotbal. Uvidíme samozřejmě, jak kádr bude složený,“ přemýšlí Fořt.

Rozpis přípravy juniorky:

2. 7. první společný trénink
7. 7. FC Nürnberg II – FCVP U21 (14:00, Norimberk)
11. 7. Teplice U21 – FCVP U21 (Vroutek, 17:00)
14. 7. Jiskra Domažlice – FCVP U21 (pravděpodobně v Klenčí pod Čerchovem, 10:30)
22. 7. 1. kolo Juniorské ligy - Bohemians 1905 vs. FCVP

Kompletní rozpis zápasů FCVP v Juniorské lize 2018/2019 najdete ZDE.