Výroční utkání k oslavám 110 let od založení klubu se blíží! Již příští sobotu od 19:00 odehraje FC Viktoria Plzeň speciální duel proti Českým Budějovicím a slavnostní bude i předzápasový program. Co všechno na vás čeká v rámci velké fanzóny? Startujeme již v 15:00.

Poprvé po strašně dlouhé době mohlo být ve Štruncových sadech vyprodáno tento víkend v utkání proti Spartě. A také díky vám, více než 10 tisícům fanoušků na stadionu, svěřenci trenéra Michala Bílka vyhráli 3:2 a posunuli se do čela tabulky FORTUNA:LIGY. „Fanoušci byli skvělí. Ta atmosféra, to nám tolik pomohlo. A už teď se těším, že na výročí zápas to bude stejné,“ vyprávěl po vítězství Jean-David Beauguel a stejně mluvili i jeho spoluhráči.

Slavnostní duel s Českými Budějovicemi se hraje znovu v sobotu (18. září) od 19:00, ale program začne v okolí celé Doosan Areny mnohem dříve. Již od 15:00 bude před stadionem otevřena speciální pivní zahrádka Gambrinus, kde proběhne například škola čepování nebo soutěž o výroční plechovky čtyř momentů z historie FCVP. Pivo se navíc bude čepovat do viktoriánských kelímků od Gambrinusu, které si budete moci ponechat jako suvenýr. Chybět samozřejmě nebude ani bohaté občerstvení.

Před stadionem bude nadále postavena i fanzóna, v níž si svou zábavu najde určitě každý. K dispozici bude oblíbený Bumper Ball neboli bublinový fotbal, kde si hru užijete tak trochu jinak. Své schopnosti budete moci otestovat i na obřích fotbalových šipkách a pro děti bude nachystána fotbalová školička pod dohledem viktoriánských trenérů mládeže. Na děti navíc čeká i speciální střelnice. 

Dále budou k vidění vozy Integrovaného záchranného systému, kde si budete moci prohlédnout a posadit se do hasičských vozů, obhlédnout vozy záchranné služby a dokonce si i sami vyzkoušet jejich kurz.

Nebude chybět ani autogramiáda legend a zajímavých osobností z klubové historie, které budou představeny v následujících dnech stejně jako například výroční dresy, ve kterých hráči vyběhnout do sobotního utkání. 

Samotnému zápasu pak bude předcházet živě zpívaná viktoriánská hymna A stále vítězí Viktoria v podání jejího autora Milana Čechury přímo na trávníku. Pro slavnostní zahájení duelu klub chystá ještě jedno velké a pro diváky velmi atraktivní překvapení, které odtajníme v průběhu následujícího týdne. Pro utkání vznikne i unikátní „retro“ magazín Viktorián, který se jistě stane cenným suvenýrem.

Fanoušci ze Sektoru P navíc chystají velké choreo, do kterého budou potřebovat zapojit co největší počet diváků. Je tedy důležité, aby se nás na stadionu sešlo co nejvíce a pokud to půjde, přijďte v ČERVENÉ BARVĚ oblečení.

Již zítra, tedy v pondělí, pak startuje výroční týden výzvou Ukaž svou vášeň. Již nyní se těšíme na vaše fotky a videa! Pro více informací klikněte ZDE.

„Chystaný program je opravdu velmi bohatý a odstartuje již v 15:00. Řadu překvapení pak ještě našim fanouškům představíme v týdnu. Určitě tedy doporučuji sledovat klubový web i sociální sítě a chceme tímto pozvat opravdu všechny viktoriány,“ doplňuje tiskový mluvčí klubu Václav Hanzlík.

Vstupenky jsou v prodeji na pokladnách i na webu Plzeňské vstupenky.