27. 7. 2023    Zápas

Viktoriáni nepřekonali kosovský beton

FC Viktoria Plzeň

2. předkolo / Čtvrtek 27. 7. 2023, 19:00 / Doosan Aréna

2. předkolo / Čtvrtek 27. 7. 2023, 19:00
Doosan Aréna

FC Viktoria Plzeň

0:0

Football Club Drita

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Staněk – Hejda (C), Dweh, Traoré (69. Durosinmi) – Cadu (69. Řezník), Vlkanova (46. Bucha), Kalvach, Kopic (55. Mosquera), Sýkora – Vydra, Chorý (79. Kliment).

Football Club Drita

Smakiqi – Thaqi, Agyare, Salihu, Krasniqi – Broja (C), Baftiu (64. Dabiqaj) – Ovouka (64. Ajzeraj), Jashari (89. Krasniqi), Selmani (78. Prapashtica) – Tahiri (78. Vitija).

statistiky

ŽK: 14. Staněk, 41. Traoré - 14. Krasniqi, 43. Baftiu, 46. Ovouka, 57. Jashari, 61. Smakiqi, 87. Broja

Rozhodčí: Henrik Nalbandyan (ARM) - Mesrop Ghazaryan (ARM), Khachatur Hovhannisyan (ARM) - Julian Weinberger (AUT)

Střely na bránu: 7 - 0

Střely mimo: 9 - 3

Rohy: 7 - 0

Ofsajdy: 0 - 1

Fauly: 10 - 7

Diváci: 10334

První utkání druhého předkola Evropské konferenční ligy branky nepřinesl. Viktoria remizovala s Dritou 0:0.

První poločas se hrál prakticky jen na polovině Drity. První závar ve vápně hostí způsobil v šesté minutě Honza Sýkora, který poslal balon do vápna z pravé strany. Série hlavičkových soubojů ale přinesla jen odkop od branky. Za pět minut na to zkoušel štěstí z druhé strany Matěj Vydra. Jeho centr si do vlastní branky málem srazili obránci Drity.

Jediná větší komplikace v prvním poločase přišla ve čtrnácté minutě. Jindra Staněk musel vyběhnout proti útočníkovi Drity, kterého doslova hlavou zboural. Za svůj zákrok dostal žlutou kartu. Pět minut na to už opět hrozili domácí. Hlavička Chorého se ale mezi tři tyče nevešla.

První přímý zákrok musel Smakiqi předvést proti střele Traorého, který pálil z velkého vápna. Kosovský brankář byl připraven. Do konce prvního poločasu ještě pálil Cadu, ale jeho pokus byl jeden z těch méně povedených. První poločas mezi Viktorií a Dritou tak branku nepřinesl.

První střelecký pokus druhého poločasu měl na svědomí čerstvě příchozí Pavel Bucha, který nahradil Adama Vlkanovu z kraje druhého poločasu. Po čtyřech minutách druhé půle orazítkoval horní tyč svou ránou z voleje Matěj Vydra. Poté přišly další a další závary před brankou hostí, ale žádná z šancí v brance neskončila.

Poté orazítkoval horní tyč také Jhon Mosquera. Pět minut před konce poprvé zahrozili hosté a byla to vyložená šance. Viktoriáni nenašli recept na zavřenou obranu Drity a utkání skončilo bez branek.