13. 8. 2023    Zápas

Přestřelku na Střeleckém ostrově řídil hattrickem Pavel Šulc

FC Viktoria Plzeň
45+3. J. Hora
74. Osmančík

4. kolo / Neděle 13. 8. 2023, 18:00 / Fotbalový stadion Střelecký ostrov

4. kolo / Neděle 13. 8. 2023, 18:00
Fotbalový stadion Střelecký ostrov

SK Dynamo České Budějovice

2:5

(1:2)

FC Viktoria Plzeň

8. Traoré
10. Šulc
46. Bucha
72. Šulc
90+2. Šulc

sestavy

SK Dynamo České Budějovice

Janáček – Broukal (68. Osmančík), L. Havel (C), Králik – V. Hora (46. Čmelík), J. Hora I, Čermák, Trummer – P. Hellebrand (80. Hais), Suchan (46. Adediran) – Ondrášek.

FC Viktoria Plzeň

Staněk – Hejda (C), Hranáč, Dweh – Kopic (90+3. Holík), Bucha, Kalvach, Traoré (81. Vlkanova), Cadu (81. Jemelka) – Šulc, Durosinmi (70. Kliment).

statistiky

Branky: 45+3. J. Hora I, 74. Osmančík – 8. Traoré, 10. Šulc, 46. Bucha, 72. Šulc, 90+2. Šulc

ŽK: 71. Králik, 80. Ondrášek, 85. Čmelík – 69. Šulc

Rozhodčí: Volek – Vlček, Antoníček

Střely na bránu: 2 - 10

Střely mimo: 1 - 4

Rohy: 1 - 5

Ofsajdy: 1 - 4

Fauly: 10 - 19

Diváci: 4723

Ve čtvrtém kola FORTUNA:LIGY Viktoria zvítězil na hřišti Dynama České Budějovice 5:2. Hattrickem se blýskl Pavel Šulc.

Viktoriáni vlétli do utkání proti Českým Budějovicím jako uragán. První hlavičku Traorého ve čtvrté minutě ještě přežili bez úhony, ale v osmé minutě už domácí brankář Martin Janáček poprvé kapituloval. Navíc si celou situaci za rámeček určitě nedá. Z poloviny hřiště ho nachytal Ibrahim Traoré. Než se stihli domácí hráči Dynama vzpamatovat, prohrávali o dvě branky. Centr Cadua z levé strany efektně, a navíc efektivně zpracoval Rafiu Durosinmi pro Pavla Šulce. Tomu už zbývalo jen balon uklidit, což udělal. 2:0. Ve čtrnácté minutě mohlo být po zápase. Do vápna vletěl Pavel Bucha, ale hostujícího branku přestřelil. Čtyři minuty na to Bucha orazítkoval tyč.

První šance domácích přišla po faulu na hranici šestnáctky. K přímému kopu se postavil Jakub Hora, ale vymetl jen zeď. Do konce první části se ale domácí dočkali snížení. Ve vápně Viktorie zahrál rukou LukᚠHejda a ve čtvrtém ligovém kole se kopala čtvrtá penalta proti brance Jindřicha Staňka. Tu dokázal proměnit Jakub Hora, který před koncem půle snížil na rozdíl jediné branky.

Ještě lépe, než do prvního poločasu vstoupili viktoriáni do toho druhého. Hned po minutě rozvlnil sí za Martinem Janáčkem Pavel Bucha, který po krásné kombinaci s Janem Kopicem z první propálil brankáře Dynama, 3:1. V padesáté třetí minutě se dostal poměrně jednoduše do vápna Pavel Šulc. Ten rýsoval pas malým vápnem, na který nedosáhl Traoré, ale došel až ke Kopicovi. Ten ale zeď těl nepropálil.

Snížení na rozdíl jediné branky poté vyloženě odmítl domácí Adediran, který se zjevil úplně sám před Jindřichem Staňkem. V zakončení selhal a branku vůbec netrefil. V sedmdesáté druhé minutě poslal do tříbrankového vedení Viktorii svou druhou brankou Pavel Šulc. Se svými 177 centimetry vyšplhal nejvýše a hlavou překonal Janáčka. Jenže vzápětí domácí odpověděli. Rovněž po centru ze standardní situace se prosadil Pavel Osmančík, který se nejlépe zorientoval ve šrumci před brankou. V nastavení přišla penalta i na druhé straně. Rukou zahrál jeden z domácích obránců ve zdi. K exekuci se postavil Pavel Šulc a pečetil tím svůj hattrick. Viktoria vyhrála na jihu Čech 5:2.