3. 9. 2023    Zápas

Klokani napotřetí v Doosan Areně nezvítězili, sestřelili je Durosinmi a Cadu

FC Viktoria Plzeň
9. Durosinmi
45. Cadu

7. kolo / Neděle 3. 9. 2023, 15:00 / Doosan Aréna

7. kolo / Neděle 3. 9. 2023, 15:00
Doosan Aréna

FC Viktoria Plzeň

2:0

(2:0)

Bohemians Praha 1905

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Staněk – Hejda (C), Hranáč, Dweh – Cadu, Bucha, Traoré (66. Šulc), Kalvach, Jirka (84. Kopic) – Durosinmi (59. Kliment), Chorý (84. M. Vydra)

Bohemians Praha 1905

Reichl – Ad. Kadlec (84. M. Kozák), Křapka, Hybš – Köstl (46. Vala), Hůlka (C), R. Hrubý (32. Smrž), Kovařík (46. M. Dostál) – Jan Matoušek (66. Mužík), Beran – Prekop

statistiky

Branky: 9. Durosinmi, 45. Cadu

Rozhodčí: Všetečka – Nádvorník, Hádek

Střely na bránu: 5 - 3

Střely mimo: 6 - 1

Rohy: 4 - 2

Ofsajdy: 2 - 1

Fauly: 13 - 11

Diváci: 9156

Sedmé kolo FORTUNA:LIGY přineslo souboj viktoriánu s klokany z Bohemians. Viktoriáni doma zvítězili 2:0

V sedmé minutě přišla první šance Viktorie. V pokutovém území si s Caduem zatancoval sambu Daniel Köstl, který se dlouho držel, ale nakonec skončil na zemi. Toho využil Cadu k první ostré ráně. Té chyběl metr k tomu, aby byla gólová. V deváté už ale Reichl kapituloval. Po autovém vhazování vyhrál hlavičkový souboj Ibrahim Traoré přímo na Durosinmiho. Ten svůj osobní souboj se strážcem rovněž vyhrál a pelášil na branku. Tam zkušeně obešel brankáře Reichla a do prázdné branky zakončil svou povedenou individuální akci.

V šestnácté minutě poprvé zazlobili hosté. LukᚠHůlka dostal skvělý balon na hlavu do šestnáctky Viktorie. Jenže skvělý zákrok vytáhl Jindřich Staněk a kapitána klokanů vychytal. Viktoriáni si během prvního poločasu vytvořili velké množství šancí, ale neujala se žádná. Tak za to musel vzít těsně před koncem prvního poločasu Cadu, který z hranice vápna vypálil. Jeho střelu ještě tečoval jeden z obránců a Reichl byl bez šance. Viktoriáni tak vyhráli první poločas 2:0.

První patnáctiminutovka prvního poločasu žádné velké šance nepřinesla. První měl v šedesáté minutě nově příchozí Honza Kliment, který hned po několik vteřinách pobytu na trávníku pálil těsně vedle levé tyče Michala Reichla. Deset minut na to se znovu ozvala pravačka Honzy Klimenta. Ani tentokrát ale zařízení netrefila.

V osmdesáté druhé minutě mohlo být definitivně hotovo. Honza Kliment ukradl balon jednomu z hráčů Bohemians a pelášil s ním na branku. Tam předložil míč Tomáši Chorému, kterého ale vychytal skvěle Reichl. Vzápětí si sáhl na balon Jindřich Staněk, ale rána z dálky ho nemohla překvapit. V posledních minutách si ještě připravila šance čerstvá dvojice útočníku Kliment a Vydra. Ani jeden ale Reichl nepřekonal. Viktoria zvítězila 2:0.

×
Dnes v 15:00 | FORTUNA:LIGA 2023/2024
FC Viktoria Plzeň
FK Teplice