21. 9. 2023    Zápas

Kalvach trefil premiérové vítězství Viktorie ve skupině Konferenční ligy

FC Viktoria Plzeň
74. Kalvach

1. kolo / Čtvrtek 21. 9. 2023, 21:00 / Stadion města Plzně

1. kolo / Čtvrtek 21. 9. 2023, 21:00
Stadion města Plzně

FC Viktoria Plzeň

1:0

(0:0)

FC Ballkani

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Staněk – Hejda (C), Hranáč, Dweh – Kopic, Bucha (63. I. Traoré), Kalvach, Cadu, Durosinmi (86. Vydra) – Chorý (68. Kliment), Šulc (86. Vlkanova).

FC Ballkani

Kolici – Thaqi, Jašanica, Halili (60. Potoku), Traši (83. Tolaj) – Dellova, Kuč (C), Zyba – Hamidi (73. Krjeziu), Beriša (83. Limaj), Gripši.

statistiky

Branky: 74. Kalvach

ŽK: 64. Šulc, 67. Chorý, 90+1. Kliment, 90. Kalvach – 54. Thaqi, 90. Kuč

Rozhodčí: Sylwestrzak – Heinig, Karasewicz

Střely na bránu: 2 - 0

Střely mimo: 5 - 2

Rohy: 4 - 0

Ofsajdy: 1 - 5

Fauly: 22 - 11

Diváci: 9562

Viktoria Plzeň zápasem s Ballkani zahájila svou premiérovou účast v Evropské konferenční lize. Rozhodující branku zápasu vstřelil LukᚠKalvach.

První půlhodina přinesla opatrný fotbal z obou stran a diváci ve Štruncových sadech mohli sledovat taktickou defenzivní bitvu. Ve 29. minutě přišla první šance. Viktoriáni obehrávali kosovský blok ve vápně tak dlouho, až to Robin Hranáč nevydržel a z pětadvaceti metrů vypálil solidní bombu. Koliçi jeho pokus vyrazil na roh. Viktoriáni v prvním poločase sázeli do vápna jeden balon za druhým z obou stran, ale ani jeden z centrovaných míčů adresáta nenašel.

První dějství nám nabídlo defenzivní bitvu, která branku nepřinesla, ta pokračovala i na začátku toho druhého. Ve 47. minutě se do vápna dostal Rafiu Durosinmi, který po kontaktu se soupeřem zamířil na trávník a celou situaci dlouho přezkoumával VAR. Polský rozhodčí Damian Sylwestrzak dokonce zamířil k obrazovce, ale penaltu nakonec nenařídil.

73. minuta přinesla první gól v zápase. K Lukáši Kalvachovi se dostal odražený míč a ten pár metrů před vápnem vypálil směr branka. Jeho, která tečovala jednoho z obránců se o břevno dostala za brankovou čáru a viktoriáni vedli 1:0. O deset minut později zahrozili hosté. Míč naštěstí letěl nad branku Jindřicha Staňka. V závěru zápasu zkusil štěstí z půlky hřiště Ibrahim Traoré, který se snažil překonat brankáře Koliciho, ten se však stihl vrátit. Další branka už nepadla, rozhodl gól Lukáše Kalvacha a Viktoria zvítězila nad Ballkani 1:0.