Trenér Viktorie Plzeň Miroslav Koubek po prvním utkání skupiny C Evropské konferenční ligy proti Ballkani.

Jsou to důležité tři body i z toho hlediska, že se dlouho nedařilo projít tou pevnou obranou?

Říkal jsem, že to bude těžké. Hráli v rychlosti, jsou skvělý na míči, velký pohyb, je to organizované mužstvo, které také hrálo na tři stopery. Vsadili jsme na presinkový a represinkový fotbal. Situace, které jsme si vytvořili, jsme kvalitativně nevyřešili dobře a bylo to utkání, které nemělo moc šancí. Druhou půli bylo vidět, že jsme se blížili do nich více dostat. Cítil jsem větší nebezpečnost a stálý tlak do branky. Museli jsme si pochopitelně hlídat zadní vrátka, protože jsou silní nebezpeční v tom přechodu. 


Jak byste hodnotil dnešní výkon obrany?


Smekám před našimi zadními řadami, na kterých to stojí už delší čas. Ta stoperská trojice je určitě nᚠstavební kámen a její výkony jsou dobré a jsem spokojený. Ten zápas byl takový jaký jsme čekali, byl o jedné brance, málo šancích. Chválím kluky za velmi dobrý fyzický výkon, možná to finále mohlo být trošku lepší. 


Nabádal jste o poločase hráče, aby více stříleli?


Dobré téma jsou zblokované střely, oni tam měli prostě zeď. Vyblokovali spoustu střel, tu kterou nevyblokovali byl ten gól. My nabádáme hráče pořád, aby stříleli. Chceme prostře zakončovat, sbírat odražené míče, střílet. Je to o soupeři, co nám dovolí. Někdy sebere odražené míče on, naruší kombinace, nepustí vás do finálních kombinací. Jakmile máme možnost, nabádáme hráče, aby stříleli. O poločase byl pokyn, my ten gól dáme, dostaneme se tam a hlavně udržet vzadu nulu. 


LukᚠKalvach dnes odehrál výborný zápas, který rozhodl svou brankou, co na to říkáte? 


Lukᚠje hodně klíčová osoba tohohle týmu. Zase podal výborný výkon. On je všude, dal gól, tvoří chytré přihrávky. 


Jak těžkým soupeřem bylo dnes Ballkani?


Je to mistr své země, hrají tam dobrý fotbal. Jsou to fotbalisté. Je to jiný level, než v předkolech. Hrajou druhý rok Evropskou konferenční ligu, jsou tam hráči, co mají za sebou pohárové starty, je to určitě dobré mužstvo a těžký soupeř. 





Fotogalerie