30. 11. 2023    Zápas

Neporažená královna vévodí skupině C, vítězství trefil střídající Šulc

FC Viktoria Plzeň

5. kolo / Čtvrtek 30. 11. 2023, 18:45 / Air Albania Stadium

5. kolo / Čtvrtek 30. 11. 2023, 18:45
Air Albania Stadium

FC Ballkani

0:1

(0:0)

FC Viktoria Plzeň

81. Šulc

sestavy

FC Ballkani

Kolici – Thaqi, Jašanica, Dellova, Halili – Zyba, Kuč (C), Traši (89. Dulaj) – Gripši, Beriša (89. Ismajlgeci), Karrica (70. Manaj).

FC Viktoria Plzeň

Baier – Paluska, Hranáč, Dweh – Holík (78. Řezník), Bucha (90+1. Hejda), Kalvach (C), Sýkora (61. Hašek), J. Mosquera – Kliment (61. I. Traoré), Vlkanova (61. Šulc).

statistiky

Branky: 81. Šulc

ŽK: 82. Manaj, 90+4. Halili – 44. Dweh

Rozhodčí: Barbu – Marica, Busci (RUM)

Střely na bránu: 2 - 7

Střely mimo: 8 - 9

Rohy: 3 - 3

Ofsajdy: 2 - 1

Fauly: 8 - 22

Diváci: 2200

Viktoriáni zvládli i pátý duel základní skupiny Evropské konfereční ligy. Na neutrálním hřišti v Tiraně trefil vítězství 1:0 Pavel Šulc.

První poločas nabídl z obou stran zajímavé zahrávání standardních situací. Hned ve třetí minutě si při rohovém kopu Viktorie vylezl až na hranici šestnáctky Jan Kliment, který se z voleje opřel do bralonu. Jeho pokus ale zblokovala obrana Ballkani.

V sedmé minutě se musel mít poprvé na pozoru Viktor Baier, který se vrhl pod nohy Berishovi a ukradl kosovskému útočníkovi balon z nohy. V jedenácté minutě vymysleli další kulišárnu Koubkovi svěřenci. Standardní situaci rozehrál po zemi LukᚠKalvach na Honzu Sýkoru, který balon ovšem pustil na Jhona Mosqueru a ten vypálil. Znovu ale jen do kosovského bloku.

Hráči Ballkani se ale zahanbit nenechali a odpověděli viktoriánům podobnou kulišárnou. Šest hráčů soupeře se postavilo k balonu pod středovým kruhem. Po krátké narážečce se nakonec dostali domácí k hlavičce, kterou z brankové čáry odvracel Robin Hranáč. V prvním poločase jsme se branky nedočkali. Oba týmy se do svých šaten rozešli za stavu 0:0.

Hned v úvodu druhé části se hnal do vápna Honza Sýkora, ale jeho střela vyprášila jen boční sí. Dvě minuty na to to zkoušel bombou z dálky Kalvach, ale brankář Kolici si pro balon skočil. Na druhé straně to zkoušel hlavou kapitán Kuč, ale mířil nad branku Viktora Baiera.

V šedesáté páté minutě měl tutovku Pavel Bucha, ale jeho pokus z hranice vápna šel mimo. V osmdesáté první minutě se fanoušci na Air Albania Stadium dočkali první branky, ale radost v ochozech moc slyšet nebyla. Na centr od rohového praporku si naskočil Pavel Šulc a otevřel skóre utkání. To bylo v Tiraně vše a Viktoria tak znovu porazila Ballkani 1:0

×
Dnes v 15:00 | FORTUNA:LIGA 2023/2024
FC Viktoria Plzeň
FK Teplice