Viktorka vyhrála venkovní duel s FC Ballkani 1:0 a v Konferenční lize je stále stoprocentní! Přečtěte si, jak duel v Tiraně hodnotí hlavní kouč Miroslav Koubek.

Trenére, po pěti zápasech máme patnáct bodů. Jste maximálně spokojený?

Je to velmi potěšitelné a pravděpodobně i nečekané, co se nám v Konferenční lize daří. Musím říct, že s nelehkými soupeři, to každý vidí. Zároveň vím, že hrajeme ve třech soutěžích a že nám pak něco chybí v domácí lize. Ale v Tiraně jsme se koncentrovali na dobrý výsledek, chtěli jsme jednoznačně uspět, jde nejen o finanční přínos, ale i o koeficient pro celý český fotbal. Proto si toho vítězství nesmírně vážím.

Dnes jste poslal do zápasu řadu mladíků, Viktora Baiera, Honzu Palusku, pak premiérově Pavla Haška. Jak se vám líbili?

Líbili! A už Pali s Viktorem vzadu, nebo Hašan, který to měl také těžké. Musel to odpressovat, zabránit soupeři v závěrečném tlaku, kdy se tolik nedostal na balon, ale úkoly splnil skvěle. Ale na dnešním zápase si nejvíce cením toho, že jsme ho dokázali vyhrát společně, to bych zdůraznil.

Pochválil jste hráče?

Nebyla to otázka jedenácti hráčů, ale kolektivní dílo, to bych zdůraznil! Cením si každého hráče, dokázali to zvládnout i ti, kteří logicky nemohou být v optimální herní kondici, když tolik nehrají. Zabojovali, vzali za to a ukázali skvělou morálku. Vítězství je dílem celého kádru.

Zápas rozhodl Pavel Šulc a dokonce hlavou. Překvapilo vás to?

Víme, že takhle umí udeřit. Někde se tam schová a trefí to, ukázal to třeba v Budějovicích. Má dobrý výskok, má dobrý pohyb, umí soupeře takto překvapit.

V posledním zápase skupiny přivítáme v domácím prostředí Astanu…

(reaguje) Takto dopředu nemyslím. Prioritou je sehrát tři ligové zápasy v řadě. Tedy Ostravu, Boleslav a Budějovice. To je nyní myšlenkový cíl.

Co byste vzkázal našim fanouškům, kteří nás i přes komplikace se změnou místa utkání přijeli podpořit?

Ohromný kompliment, respekt. A poděkování! Byli slyšet a máme radost, že jim radost můžeme takto poskytnout.