7. 3. 2024    Zápas

Nadějná pozice do odvety, Viktoria veze ze Ženevy bezbrankovou remízu

FC Viktoria Plzeň

Osmifinále / Čtvrtek 7. 3. 2024, 21:00 / Stade de Genève

Osmifinále / Čtvrtek 7. 3. 2024, 21:00
Stade de Genève

Servette FC

0:0

FC Viktoria Plzeň

sestavy

Servette FC

Frick (C) – Cunemoto, Rouiller, Severin, Magnin (90+2. T. Ouattara) – Bolla (81. Baron), Diba (65. Cognat), Ondoua, Kutesa (65. Antunes) – Guillemenot (46. Mir. Stevanović), Crivelli.

FC Viktoria Plzeň

Jedlička – Dweh, Hranáč, Jemelka, Cadu (90+1. I. Traoré) – Kopic, Kalvach (C), Červ, J. Mosquera (73. Kliment) – Vydra (58. Sýkora), Chorý

statistiky

ŽK: 41. Cunemoto, 44. Guillemenot, 48. Bolla – 35. Cadu, 78. Kopic

Rozhodčí: Krogh – Rasmussen, Bramsen (všichni Dánsko)

Střely na bránu: 3 - 1

Střely mimo: 4 - 1

Rohy: 6 - 3

Ofsajdy: 4 - 1

Fauly: 18 - 17

Diváci: 15354

Branky jsme se v Ženevě nedočkali, ale domu si vezeme nadějný výsledek. Servette FC x Viktoria Plzeň 0:0

Hned v deváté minutě vyšla viktoriánům kulišárna od rohového praporku. LukᚠKalvach přízemním balonem našel zapomenutého Honzu Kopice v šestnáctce. Jeho pokus ale mířil vysoko nad branku švýcarského brankáře Jeremyho Fricka.

To bylo na dlouhou dobu vše. Zápas se poté proměnil na defenzivní bitvu, kterou ale doprovázela řada nepřesností na obou stranách. Další vzrušení přišlo až v minutě třiačtyřicáté. Mosquera poslal z levé strany balon do šestnáctky a zamotal všechny hráč ve vápně. Nakonec se skrumáže vypadl balon a jako pes pro něj šel Matěj Vydra. Jenže první byl u balonu Frick, kterého Matěj Vydra nepříjemně dohrál. Vše ale nakonec dopadlo dobře. Švýcarský brankář mohl pokračovat.

To bylo pro první poločas vše. Do kabiny šly oba celky za nerozhodného stavu 0:0.

Do první šance druhé půle se dostali domácí. Konkrétně nově příchozí Stevanović, který se po nenápadném autu dostal do palebné pozice. Jeho rána míjela branku o decimetry. Minutu na to musel předvést fantastický defenzivní zákrok Robin Hranáč, který skluzem zablokoval střelu Crivelliho.

Poté se hra odmlčela a jen tak plynula. Bez šancí, bez krásy. Až v osmdesáté minutě vyzkoušel pozornost Martina Jedličky z dálky Kutesa. V šestaosmdesáté minutě musel znovu dávat pozor plzeňský brankář. Centr z pravé straně mířil do šestnáctky, a hlavně na branku. Na poslední chvíli ho dokázal reflexivně Jedlička vyrazit.

V posledních minutách druhé půle to zkoušeli převážně hosté, ale Martin Jedlička jejich ataky ustál i s výpomocí defenzivy. Z Ženevy vezeme bezbrankový výsledek 0:0.

Související články