Viktoriáni zvládli generálku na jarní část sezony 2019/2020 vítězně, když v Marbelle porazili ruský Krasnodar 4:3. Duel a soustředění zhodnotili obránce Radim Řezník a hlavní trenér Adrian Guža.

„Padlo dost branek, protože se potkaly dobré týmy,“ soudí Řezník. „Začali jsme dobře, dali dvě branky. Škoda pak, že jsme nedali na 3:0 z dobré šance a vzápětí dostali na 1:2. O přestávce jsme si ale řekli, že chceme být pořád aktivní a i když Krasnodar vyrovnal z penalty, je dobře, že jsme zápas opět otočili, přidali dvě branky a zápas vyhráli,“ těší ho.

Podobný názor měl také trenér Guža. „Z mého pohledu jsme odehráli velmi slušný první poločas – dostatečně rychlý, nejen v práci s míčem, ale i v rychlém přechodu a proměnění gólových možností. Mrzí mě jen závěr půle, kdy musel ze zdravotních důvodů střídat Čermák a kdy jsme místo gólu na 3:0 inkasovali. Kluci si pak v kabině vyslechli pár věcí a uklidnili se. Ve druhém poločase nám po gólu na 2:2 pomohla střídání a výborná reakce mužstva. Dle mého názoru jsme v zápase byli silnější, i když bychom v určitých situacích mohli být ještě efektivnější,“ míní kouč.

Teď už se všichni viktoriáni těší na ligu, která odstartuje 16. února v Opavě. První domácí zápas nás pak čeká 22. února, kde vás budeme všechny potřebovat! „Věříme, že jsme nachystáni na 100 %. Doufejme, že si ty prvky z přípravy přeneseme i do ligy a že nám to bude fungovat a budeme vítězit. Zároveň doufám, že na Příbram nás přijdou podpořit všichni fanoušci, protože je potřebujeme,“ zve Řezník.

„Na soutěžní zápasy se po kvalitním soustředění velmi těšíme. Venku v Opavě chceme kvalitně odstartovat jarní část. Doma pak, doufám, budeme mít velkou podporu fanoušků a společně se budeme radovat z vítězství,“ navazuje Adrian Guža.

Fotogalerie