V pondělí ve 13 hodin proběhla v Doosan Areně tisková konference před zahájením zimní přípravy. Před novináře tentokrát usedli prezident klubu TomᚠPaclík, generální manažer Viktorie Adolf Šádek, sportovní ředitel Zdeněk Psotka a samozřejmě také nový trenér červenomodrých Adrian Guža.

Tiskovou konferenci zahájil prezident klubu, který přítomným popřál vše nejlepší do nového roku a zároveň přivítal Adriana Gužu. „Je to trenér, kterého jsme dlouhodobě sledovali už v Žilině. Hodně si od toho slibuji,“ vznesl TomᚠPaclík.

Sám čtyřiačtyřicetiletý kouč je z příchodu na západ Čech nadšený. „Viktoria Plzeň je významný klub a jsem poctěný tím, že volba a možnost ho vést padla na mě a můj tým. Velmi se těším, práce na klubové úrovni je jiná než v reprezentaci. Těším se na hřiště, hráče i celkový proces,“ řekl Guža před novináři.

Jak by sám popsal svou herní vizi? „Každý trenér chce hrát ofenzivně, na druhé straně ale samozřejmě vyváženě. Budeme využívat křídelní prostory a rychleji reagovat po ztrátě míče, ale to si vše nejdříve proberu s hráči,“ prozradil něco málo k taktické stránce.

„Náročnost, pracovitost, výkonnost jednotlivců i týmu – to jsou klubové vize. Mám rád hráče, kteří se chtějí zlepšovat, věkový limit v tomto nehraje roli. Podstatné je, aby byli připravení hrát za tak velký klub a abychom cítili, že to tak je,“ doplnil.

Před prvním středečním tréninkem je trenérovi k dispozici 26 fotbalistů s tím, že Jan Kopic a Ubong Ekpai jsou nyní zranění. „Máme mnoho hráčů a každý z nich si bude muset sáhnout na své dno a zabojovat, aby mohl zůstat v našem kádru,“ měl jasno Adolf Šádek. „Vrací se nám hráči z hostování, posílil nás Marko Alvir, šanci dostane také Christián Herc, který prostor dosud neměl. Vsadíme na ty, které máme momentálně k dispozici a poté uvidíme, jestli bude potřeba hledat posily,“ dodal Guža.

Generální manažer Viktorie poodkryl také ambice pro jarní část sezony. „Chceme co nejvíce snížit velký a zasloužený náskok Slavie. Důležité bude udržet druhé místo, navíc nás čeká čtvrtfinále poháru, který chceme vyhrát, abychom získali co nejlepší výchozí pozici pro evropská předkola,“ zakončil Šádek.

Fotogalerie