Očekávané utkání je minulostí, Viktoria Plzeň v něm zopakovala výsledek z přípravného zápasu z před sedmi let a remizovala s AS Řím 1:1. Trenér Roman Pivarník po zápase hodnotil zápas svého týmu veskrze pozitivně.

„Musíme něco udělat s našimi vstupy do zápasů. Nastoupili jsme sice aktivně, ale soupeř se dostal znovu lehce do vedení. Není jednoduché tyto zápasy s kvalitními soupeři otáčet. Vyrovnali jsme se s tím a dokázali vstřelit pěkný kontaktní gól,“ říká Roman Pivarník. „Řím má vyspělé mužstvo, které se snažilo hrát hodně míčů za obranu. Bylo silné v kombinaci a hodně drželo míč. My jsme ale dokázali držet krok a hrát v bloku. K tomu jsme přidali kvalitní kombinaci a vytvořili jsme si šance. Hráčům musím za výkon poděkovat. Mohli jsme sice vyhrát, ale bod z tohoto zápasu bereme,“ má jasno Pivarník. „Těší mě výkon, který jsme proti tak kvalitnímu a vyspělému mužstvu dokázali podat. Víme ale, že musíme nadále pracovat a zlepšovat se,“ dodává.

V zápas naskočily od úvodních minut nové posily Kace se Zemanem. „Potěšily mě výkony obou hráčů. Je to pro nás hodně složité, protože jsme změnili rozestavení a musíme za pochodu řešit složení sestavy. Kace s námi trénoval čtyři tréninky a i Zeman je v Plzni nový. Těší mě, že zápas zvládli,“ říká na adresu obou čerstvých viktoriánů. Změnu musel provést rovněž mezi třemi tyčemi, kde zdravotně indisponovaného Kozáčika nahradil Bolkem. „Ukázalo se, že máme dva vyrovnané gólmany. Bolek podal skvělý výkon a plně zastoupil Kozáčika. Nebyla to pro něj jednoduchá situace, protože nastoupil až do dvanáctého mistrovského zápasu, když chytal naposledy v přípravě,“ říká Pivarník.

V zápase nemohl plzeňský trenér využít ani záložníky Hromadu s Hrošovským. „U Kuby si svalové zranění vyžádá ještě nějakou dobu léčby. Patrik Hrošovský by měl být do týdne schopný trénovat. Běhat může, ale stále cítí bolest. Je ale v závěrečné fázi hojení a věřím, že bude brzy připravený,“ popisuje první muž plzeňské střídačky.

Už v neděli čeká viktoriány zápas proti Karviné. „Nechci předbíhat, ale nějaké změny v sestavě samozřejmě budou. Nedojde k ničemu závažnému, protože nechceme na velký počet změn doplatit. Ve středu máme navíc zápas v Hlučíně, což je pro nás tisíc kilometrů cesty. Ve všech soutěžích ale chceme být úspěšní,“ uzavírá Roman Pivarník.

Fotogalerie