V rámci 19. kola se viktoriáni představí v Mladé Boleslavi. Co od zápasu očekávají bývalý hráč středočeského týmu Pavel Bucha a asistent trenéra Marek Bakoš?

„V Mladé Boleslavi to bude hodně těžké, protože jsou v situaci, kdy budou hrát o život a na 120 %,“ upozorňuje 22letý střední záložník. Středočeši jsou totiž na šestnáctém místě tabulky. „Nevypustí žádný souboj. Navíc jako skoro každý tým v české lize se budou chtít proti nám ukázat, takže je potřeba, abychom zamakali a zvítězili,“ má jasno Pavel Bucha.

Jaká cesta by podle něj mohla vést ke třem bodům? „Budeme se chtít prezentovat útočnou hrou. Na tom neustále pracujeme i v trénincích. Chceme hrát dominantně a kombinačně, posílat balony do vápna, tlačit se do zakončení, dobře presovat a represovat. Soupeře nesmíme moc pustit do hry,“ říká „Buchič“.

Ten v Mladé Boleslavi působil v sezonách 2018/2019 a 2019/2020. „I když se tam kádr už celkem proměnil, tak jsou tam stále kluci, se kterými jsem v týmu působil. Určitě se tedy těším o něco víc, že si proti sobě zahrajeme. Je to pro mě tímto způsobem speciální zápas,“ netají.

Před náročným duelem varuje také asistent trenéra Marek Bakoš, kterého potěšilo, že si viktoriáni ve středu proti Přepeřím připsali nejen hodně gólů, ale i s tím souvisejících asistencí a šancí. Ví, že především v domácím prostředí budou modrobílí usilovat o body. „Nikdo nechce doma ztrácet. Boleslav je vedená ambiciózním trenérem. Viděli jsme její poslední zápasy, kde rozhodně nebyla horší. Čeká nás nepříjemný soupeř, který má svou tvář hry. Tu máme ale i my a tím se budeme chtít prosadit – střílet góly tak, jako se nám to podařilo ve středu v poháru,“ říká.

Proti Přepeřím naskočil poprvé za A tým Viktorky v soutěžním duelu uzdravený Matěj Hybš, pomalu se vrací také další marodi. „My jsme rádi, že se kluci vrací z marodky. Věřím, že budeme brzy kompletní. Celý klub potřebuje, aby hráči byli zdraví, pak nám můžou přinášet dobré výkony na hřišti,“ těší Bakoše.

Stoper Filip Kaša pak byl potrestán na další dva ligové duely. Pozitivně se však jevil mladý odchovanec Václav Míka. „Namísto Filipa Kaši máme připravené varianty. Mladí kluci ukazují velký potenciál, že v budoucnosti se s nimi bude moci počítat. Za krátkou dobu udělali velký progres. Věřím, že Filipa dobře nahradíme a hra nebude založená na tom, že nám chybí. Viktoria Plzeň chce hrát svůj fotbal – solidní a kombinační se vstřelením gólů,“ uzavírá předzápasový rozhovor asistent trenéra Marek Bakoš.

Zápas v Mladé Boleslavi začíná v neděli 14. února ve 14:00!