Na předzápasové tiskové konferenci odpovídal hlavní trenér Miroslav Koubek na otázky novinářů, které vám nyní zprostředkováváme.

Pane trenére, je domácí remíza komplikací v cestě za postupem?

Jsme si vědomi toho, že po solidním herním výkonu a střeleckém zaváhání jsme si situaci zkomplikovali. O to větší motivaci domácích můžeme očekávat. Čeká nás velice nepříjemný soupeř, ale my máme svoji kvalitu a vysoké herní předpoklady utkání zvládnout. 

Můžou být zkušenosti, které hráči nabrali v minulém roce v Lize mistrů, velkou výhodou?

Máme v týmu řadu zkušených hráčů, kteří prošli evropskými poháry i v těchto klimaticky náročnějších destinacích. Je dobře, že takové hráče v kádru máme. Na druhou stranu i hráči Drity mají podobné zkušenosti. Kvalifikaci Evropské konferenční ligy hrají již čtvrtým rokem po sobě. Nejsou žádnými zajíci.

S jakým plánem do utkání nastoupíme?  

Úspěch ve fotbale vede vždy přes aktivní hru. Z taktického pohledu je potřeba mít věci vyvážené. Chceme být útoční, aktivní, být na míči s cílem soupeře přehrát. Věřím, že se nám podaří zvýšit produktivitu a soupeře porazíme. Nicméně domácí remízou jsme si situaci zkomplikovali.

Trápí nás koncovka. Zabýváte se s kolegy tímto problémem?

Situace si rozebíráme jak na tréninku, tak na videorozboru. Říkáme si detaily, říkáme si obecné věci. Víme, kde je problém. Výběr místa, větší agresivita, přesnost, zklidnění, více se prosadit jeden na jednoho a střela z druhé vlny. Recepty jsou známé, obecné, ale v těchto věcech jsme teď horší, než bychom si přáli.

Na stadionu Fadila Vokrriho nás bude čekat velice bouřlivá atmosféra.

Víme, že nás bude čekat bouřlivé prostředí. Počítáme s tím, ale v takovém prostředí se vždycky hraje dobře.

Jsou všichni hráči stoprocentně připraveni nastoupit?

Zdravotní stav našich hráčů je dobrý. Jsme naprosto v pořádku. Po zápase s Dritou měl malý problém jeden hráč, ale i ten už je po zdravotní stránce zcela fit.

Máte v sestavě ještě nějaké otazníky?

Co se sestavy týče máme skoro jasno. Možná visí ve vzduchu jeden malý otazníček, který ale vyřešíme až v den zápasu.