Na poli eSportu se stále nespí. V těchto dnech jsou na programu další dvě akce. V úterý 21. dubna bude hrát T9Laky za českou reprezentaci „eRepre“ proti Německu a Rakousku, o den déle se Jan Kopic ve čtvrtfinále Datart e:LIGA challenge utká s Patrikem Žitným z Teplic.

V úterý 21. dubna se v 17:00 rozběhne FIFA eNATIONS StayAndPlay CUP, tedy eSport turnaj fotbalových reprezentací. Za Českou republiku budou hrát reprezentační forvard Patrik Schick, záložník Teplic Patrik Žitný a profesionální eSport hráč Viktorie Plzeň LukᚠPour alias T9Laky.

Každou zemi, která se tohoto turnaje zúčastní, budou reprezentovat profesionální fotbalista nebo fotbalová osobnost a profesionální gamer. FIFA eNATIONS StayAndPlay CUP je součástí celosvětové iniciativy mezi EA SPORTS a FIFA. Turnaj je rozdělen na tři části, a to WEST, CENTRAL a EAST. Čeští reprezentanti patří do fáze CENTRAL, kde na ně ve Skupině G čekají reprezentanti Německa a Rakouska. S nimi se utkají v úterý 21. dubna od 17:00 hodin v následujícím rozpisu zápasů:

17:00 T9Laky vs. Německo
17:40 Patrik Schick vs. Německo
18:20 T9Laky vs. Rakousko
19:00 Patrik Žitný vs. Rakousko

Německo reprezentují z fotbalistů Nico Schlotterbeck, 20letý obránce Freiburgu, a profesionální eSport hráči Michael Bittner alias MegaBit z Werderu Brémy, který je úřadujícím dvojnásobným mistrem německé virtuální bundesligy, a Umut Gültekin alias HSV Umut z Hamburku.

Všechna utkání budou vysílána pomocí streamu na Twitch kanále eRepre. Ze skupiny do další fáze postupuje pouze vítěz. Ve fázi CENTRAL je celkem osm skupin, z toho čtyři jsou čtyřčlenné. Vítěz české skupiny G se utká s vítězem skupiny z trojice Rusko/Finsko/Polsko.


Ve středu 22. dubna je na programu čtvrtfinále Datart e:LIGA challenge, ve kterém se Jan Kopic utká s Patrikem Žitným z Teplic. Dostal se do něj díky postupu ze skupiny v konkurenci příbramského Dominika Kříze a olomouckého Víta Beneše. Cenné rady udílel Kopimu právě T9Laky, společně absolvovali několik tréninků.

Ve čtvrtfinále proti sobě kromě Žitnýho s Kopicem hrají také Knejzlík (LIB) a Železník (OPA), Trmal (SLO) a Bartošák (ZLN), Beneš (OLO) a Číž (OVA). Začíná se v 17:00. V play off se hraje zápas s délkou poločasu 6 minut v 85rated kickoff módu. Hraje se na dva vítězné zápasy.