Viktorii Plzeň čeká vstup do základní skupiny Evropské ligy proti věhlasnému AS Řím, které v domácím prostředí Doosan Areny přivítá poprvé v historii. Trenér Roman Pivarník zůstává před zápasem se třetím týmem uplynulého ročníku Serie A odhodlaný.

„Chceme se držet naší filosofie, kterou jsme nastavili dřív. Samotný zápas a kvalitní soupeř nám ukáže, jak dokážeme svoje návyky aplikovat v zápase. Řím má samozřejmě široký a kvalitní kádr. Tak jistě má i rozdílné typy hráčů a hlavně v ofenzivní fázi má spoustu variant. K tomu se celý tým snaží hodně kombinovat a rozehrávat útočné akce zezadu, mají zvládnutý rychlý protiútok, přihrávky za obranu a také typicky italský hluboký blok. AS má tým plný vyspělých hráčů, ale jak má silné útočné standardní situace, tak má jisté slabiny při obranných standardkách,“ říká k nejbližšímu soupeři Viktorie plzeňský trenér. „V Evropě se hraje trochu jiný fotbal než u nás v lize. Já ale věřím, že si dokážeme vytvořit prostory a být silní při práci s míčem,“ zůstává odhodlaný Roman Pivarník.

Odkrývat předčasně karty v podobě základní sestavy Roman Pivarník pochopitelně den před zápasem nechce. „O nominaci se rozhodneme po tréninku, po kterém uvidíme, jak jsou na tom jednotliví hráči zdravotně,“ říká.

V týmu v uplynulé době přivítal tři posily. „Výhoda jak Zemana, tak Poznara je to, že v reprezentační pauze jsme je měli na trénincích. Oba si zvykají rychle a dokazují kvalitu, kterou mají. Kace přišel, dva dny trénoval s námi a následně odcestoval s národním mužstvem. V Liberci tak musel naskočit skoro bez přípravy a odehrát poločas, který zvládl výborně. Všichni hráči mají kvalitu, ale musejí ji prokázat i v takto kvalitních zápasech,“ uzavírá Roman Pivarník.

Fotogalerie