Před utkáním osmifinále MOL Cupu jsme vyzpovídali asistenta trenéra Jana Trousila.

Čeká nás osmifinále MOL Cupu. Jak důležité utkání to je?

Pro nás to bude moc důležité utkání. Navíc po tom, co jsme vyhořeli doma se Slováckem 1:4. Víme, že nám chybí dost hráčů, kteří odjeli na reprezentační sraz, ale na druhou stranu je to šance ukázat se pro kluky, kteří nebyli tolik vytížení. V poháru chceme jít jednoznačně dál, tudíž to znamená, že musíme postoupit.

Je motivace po nedělním nepovedeném utkání o to větší?

Stoprocentně. Ten zápas, víme, že na 1:4 to nebylo, ale lámalo se to ke konci prvního poločasu. Měli jsme stoprocentní šanci dát na 2:0. Nedali jsme. Vzápětí jsme si tečovali balon do vlastní sítě na 1:1. Začátek druhé půle nám ještě vyšel. Měli jsme tam dvě další šance, které jsme nedali. Od šedesáté minuty přišel osmiminutový kolaps, kdy jsme inkasovali tři branky. Všichni víme, že by se tohle stávat nemělo, natož doma! Chceme udělat vše pro to, abychom nedělní zápas odčinili a došli si pro postup.

Postup je tedy cílem, souhlasíte?

Na tisíc procent! Chceme jít dál, chceme v MOL Cupu pokračovat i na jaře. Máme těžkého soupeře. Víme, co nás čeká. Během dvaceti dní budeme hrát pětkrát venku bez domácího zápasu. Ten program je opravdu náročný, někdo toho možná má už i dost. Asi bychom uvítali i nějaké to dobití baterek a nějaký jiný režim. Každopádně máme zápas MOL Cupu, chtěli jsme ho tam a kvůli tomu, že jsme v neděli prohráli, tak máme tuhle možnost to napravit.

Jaké utkání očekáváte?

Těžké. Olomouc je na tom s námi shodně bodově v lize. Mají kvalitní kádr, který je delší dobu pospolu a hrají velmi dobře. Víme, co nás tam čeká, ale jedeme si pro postup. Doufáme, že to bude na trávníku vidět.

Chybějí reprezentanti. Je to velká komplikace?  

Komplikace je to zejména v útoku. Když jsme začínali, disponovali jsme čtyřmi pěti útočníky. Kvůli kalamitě zranění a účasti Tomáše Chorého a Erika Jirky na reprezentačních srazech nám zbyl jediný útočník Honza Kliment. Zítra, a nejen zítra budeme věřit, že Honza Kliment převezme roli a bude rozdílovým hráčem.