Podzimní část sezony je pro všechny naše týmy dohraná a my tak pro vás máme postupné shrnutí a hodnocení jednotlivých mládežnických týmů. Tým U12 bude na jaře bojovat o titul, na první příčku ztrácí pouhé tři body. „Naším hlavním úkolem je zajistit, aby kluky fotbal nadále bavil a měli chu se zlepšovat jako lidi i jako fotbalisti,“ říká kouč TomᚠHad.

„Po letním soustředění jsme mimo jiné odehráli Pohár hejtmana Plzeňského kraje, jeden kvalitně obsazený turnaj v Česku a druhý v Německu,“ ohlíží se trenér mužstva TomᚠHad. „Největší náplní byla česká liga žáků, která bohužel každým rokem ztrácí na kvalitě,“ říká o soutěži, v níž jeho svěřenci momentální okupují druhou příčku s tříbodovou ztrátou na první České Budějovice.

Kromě toho se Západočeši mohou pyšnit nejlepší defenzivou a druhým nejlepším útokem ligy. Tak jako disponoval svého času Real Madrid triem BBC (Bale – Benzema – Ronaldo) nebo Barcelona MSN (Messi – Suárez – Neymar), viktoriánskou dvanáctku táhne útočný trojzubec SRS – Štěpán Sebránek, Samuel Rossi a Oleksandr Serhiienko dohromady soupeřům nastřílel impozantních 64 gólů!

„Nejvíce se nám povedlo plzeňské derby na Petříně, kde jsme proti kvalitnímu ročníku domácích diktovali tempo hry po celých 90 minut a zaslouženě jsme zvítězili 15:1,“ vzpomíná mladý trenér na zápas v němž si mimochodem Rossi připsal hattrick a Serhiienko dokonce čtyři zásahy. „Naopak nejméně povedené utkání jsme i přes slibný úvod odehráli proti Spartě a zaslouženě jsme prohráli rozdílem třídy 0:8.“



Daniel Bečka a OIeksandr Serhiienko slaví gól do sítě Písku.


Jinak ale v jeho hodnocení podzimu převládá optimismus. „Během půl roku udělali kluci velký progres a těšíme se na další měsíce, kdy naším hlavním úkolem bude nastavit podmínky klukům tak, aby je fotbal nadále bavil a zároveň s tím měli chu na sobě pracovat a být lepšími lidmi i fotbalisty.“

„Od ledna nás čeká opět spousta přátelských utkání, turnajů a utkání v české lize žáků s horní polovinou tabulky,“ vyhlíží opětovný start fotbalového kolotoče Had. „Po defenzivní stránce se budeme snažit jako doposud být aktivní v napadání soupeře a v ofenzivě krom týmové součinnosti vylepšit především herní činnosti u každého jednotlivce,“ vyjmenovává.



Horní řada zleva: Filip Linhart (asist. trenéra), Martin Chlan, Petr Duczynski, JonᚠLavička, 
Milan Velič, TomᚠMinařík, Samuel Rossi, Vojtěch Koura, Daniel Bečka, Michal Hrdina, TomᚠHad (hl. trenér)

Dolní řada zleva:
Jakub Bystřický, David Limberský, Štěpán Sebránek, Miroslav Duchoň,
Nikola Soukupová (fyzioterapeutka), Jan Levý (trenér brankářů), Matěj Šlajs, Jan Pacovský,
Oleksandr Serhiienko, Jiří Doubek


„Na závěr bych chtěl moc poděkovat trenérovi gólmanů Honzovi Levému a naší fyzioterapeutce Nikče Soukupové za jejich práci,“ uzavírá kouč.