Vítanou posilu hlásí management Viktorie Plzeň. Daniel Kolář se rozhodl ukončit hráčskou kariéru a od nové sezony se stane sportovním manažerem mládeže plzeňské Viktorie.

V posledním ligovém kole proti Baníku Ostrava odehrál svůj poslední zápas v kariéře. Dres jiného profesionálního klubu již Daniel Kolář neoblékne a vydává se na novou životní etapu. Od nadcházející sezony převezme roli sportovního manažera mládeže FC Viktoria Plzeň „Rozhodoval jsem se, zda pokračovat jako hráč, či se vydat jinou cestou. Nakonec převážila touha zůstat v klubu mého srdce. Nabídka na setrvání v Plzni mě velmi zaujala a jsem rád, že jsme se domluvili,“ popisuje své rozhodnutí třiatřicetiletý Daniel Kolář.

„Jsem připravený učit se novým věcem z managementu a všeobecně z jiného pohledu na fotbal. Zároveň bych rád předával své zkušenosti mladým klukům a tím jim byl nápomocný a posouval je dál v jejich kariérách. Těším se také na své zapojení do klubové mládežnické akademie,“ dodává s tím, že se bude částečně podílet i na tréninkovém procesu. „Pravděpodobně obuji ještě i kopačky,“ dodává s úsměvem.

Dlouholetého spojení jména Kolář s Viktorkou si velmi váží i generální manažer klubu Adolf Šádek. „Dan je inteligentní kluk, který během své kariéry nasbíral cenné zkušenosti. Ty může nyní předávat naší mládeži, která je pro budoucnost každého klubu nesmírně důležitá. Jsem rád, že zůstává u nás v klubu a těším se na spolupráci,“ říká Adolf Šádek. Daniel Kolář se nové funkce ujme začátkem července. Velmi úzce bude spolupracovat se sportovním ředitelem klubu Zdeňkem Psotkou. Klíčovou oblastí jeho činnosti bude rozvoj mládežnického úseku.

V klubu zůstává i další hráč, jenž na konci sezony ukončil kariéru – Marek Bakoš. Ten bude působit v roli asistenta trenéra Pavla Vrby u prvního týmu Viktorie. Informaci o tom jsme přinesli včera ZDE.

Foto: Arnošt Moucha ml.