První ztráta bodů v nové sezoně FORTUNA:LIGY přišla v 6. kole. Viktoriáni nestačili na nováčka z Hradce Králové, jemuž podlehli 0:1. Utkání posléze zhodnotil debutant Jan Sýkora společně s trenérem Michalem Bílkem.

„První poločas jsme odehráli celkem dobře, ale nezachytili jsme začátek druhé půle. Nemohli jsme se dostat do hry, nedrželi jsme dobře balon, inkasovali jsme z jediné střely soupeře na branku a pak jsme se sami do žádné příležitosti nedostali,“ mrzí Michala Bílka. „Přijeli jsme sem pro tři body a nevezeme žádný, takže jsme zklamaní. Bolí to,“ doplňuje Jan Sýkora, který zapsal premiéru v A týmu Viktorie.

Sedmadvacetiletý rodák z Plzně mohl svůj debut okořenit gólem, jenže s jeho pokusem na zadní tyč si poradil Vilém Fendrich. „Snažil jsem se balon hlavně trefit, ale gólman tam šel napřed a chytil to. Mrzí mě to,“ říká Sýkora. „Cítil jsem se dobře, kluci mi na hřišti pomohli. Kdybych proměnil tu šanci, tak by to bylo ještě lepší,“ tuší nové křídlo FCVP.

Michal Bílek stejně jako v některých minulých zápasech, kdy Viktorka prohrávala, zkusil v průběhu druhého poločasu změnit hru na dva útočníky. Tentokrát to poprvé nemělo úspěšný konec. „Chtěli jsme balony dostávat do stran tak, aby na ně (Chorého s Beauguelem) chodily centry. Ale nedostali jsme se do toho…“ štve trenéra.

Příští víkend čeká na Západočechy ligový oddych, hned po něm je ale na programu domácí šlágr se Spartou. „Poslední dva zápasy byly náročné na psychiku a nepovedly se tak, jak bychom si představovali. Teď potrénujeme a po reprezentační pauze do toho musíme vlétnout,“ ví „Syky.“

Fotogalerie