V prvním soutěžním zápase po krátké zimní přestávce viktoriáni neuspěli podle svých představ. Z mrazivé půdy v Příbrami odváží zpátky na západ Čech pouze bod za bezbrankovou remízu. Co k duelu řekli trenér Adrian Guža a debutanti Pavel Šulc společně se Šimonem Faltou?

„Remíza je samozřejmě zklamání. Šli jsme si pro tři body, to se nepovedlo. Ale máme před sebou ještě spoustu zápasů,“ říká po prvním startu v červenomodrých barvách Šimon Falta. „V týmu si ještě zvykám, ale hrálo se mi poměrně dobře. Věřím, že zápas od zápasu to bude lepší,“ prozrazuje záložník, jenž si vybral číslo 21.

Premiérový soutěžní start v dresu Viktorky zapsal také Pavel Šulc. „Jsem rád za debut, ale ne za výsledek, ten tomu dal pachu. Tady máme získávat tři body,“ je jasné talentovanému odchovanci Plzně. „Těší mě, že jsem si zahrál za áčko, ale ode mě tam toho také mohlo být více,“ není úplně spokojen se svým výkonem.

I přes několik slibných šancí viktoriáni gól v Příbrami nevstřelili. „Věřil jsem, že to strhneme a vyhrajeme 1:0, ale takhle si bohužel vezeme jen bod. To je málo,“ ví Pavel Šulc. „Do poslední minuty jsem věřil, že to zvládneme. Soupeře jsme tlačili, už to i vypadalo, že tam něco dotlačíme. Ale bohužel se to nepodařilo...“ mrzí Šimona Faltu.

Největší příležitost zahodil v závěru utkání Aleš Čermák, kdy neproměnil pokutový kop. „Měli jsme na to, abychom dali gól z průběhu hry i jiných herních situacích, ale tato byla nejvíc viditelná. Věřím, že jsme si tohle „fotbalové neštěstí“ vyčerpali na dlouhou dobu a začneme vyhrávat,“ přeje si Adrian Guža.

„Vzal na sebe zodpovědnost, v minulosti penalty proměňoval. Dal břevno, tak to chtěl uzavřít. Nepodařilo se, což je pro nás samozřejmě nepříjemné. Mužstvo v takovém bojovém zápase alespoň gól potřebuje. Bod je pro nás jednoznačně málo,“ doplňuje ještě slovenský kouč.

Příští víkend čeká na Západočechy úvodní domácí zápas v roce 2021, v Doosan Areně přivítají nováčka z Pardubic. „Věřím tomu, že mužstvo půjde nahoru a dokáže to zlomit. I přes negativní výsledek najdeme nějaké věci, které si budeme moci vzít do nejbližšího zápasu,“ uzavírá Adrian Guža.

Fotogalerie