7. 9. 2022    U19 - reportáž

Devatenáctka v úvodním zápase Youth League prohrála v Barceloně

FC Viktoria Plzeň
22. Barberá
51. Akomach
60. Alarcon

UYL / Středa 7. 9. 2022, 14:00 / Johan Cruyff - Sant Joan Despí

UYL / Středa 7. 9. 2022, 14:00
Johan Cruyff - Sant Joan Despí

FC Barcelona

3:0

(1:0)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

FC Barcelona

Astralaga – Fort García, Casas, Riad (70. Cantero Clemente), Valle – Garrido (64. Hernandez Lorenzo), Casado (90. Vicens), Alba – Akomach (64. Cuevas Lopez), Barberá, Alarcon (64. Nasraqui Ebana)

FC Viktoria Plzeň

Baier – Červený, Paluska, Vach, Vacek (67. Keltyčka) – Gaszczyk, Falout, Sojka (85. Lörincz) – Deml (46. Kule), Dabani (56. Hašek), Aubrecht (67. Doubek)

statistiky

Branky: 22. Barberá, 51. Akomach, 60. Alarcon, ŽK: Alba – Deml, Rozhodčí: Jónasson – Mar Olafs, Hrafnkelsson (všichni Island)

Diváci: 692

Do Ligy mistrů, ale té mládežnické, vstoupili ve středu viktoriáni do devatenácti let. V prvním zápase nestačili na svého soupeře z Barcelony, na její půdě prohráli 0:3.

V první větší šanci se objevili Plzeňští. Nová posila týmu – Godwin Dabani – si na levé straně pohrál s domácí obranou, ale vystřelil přímo do náruče Andrea Astralagy. Barcelona potom předvedla hezkou akci po trase Angel Alarcon a zakončující Victor Barberá, jeho ránu do odkryté brány však výborně zablokoval stoper Jan Paluska.

Pohlednou akci na druhé straně ukázal Ilias Akomach, proti němuž se jako ještě několikrát v zápase zaskvěl Viktor Baier. Na střelu zblízka v podání Barbery už ale byl krátký, a tak FCB šla ve 22. minutě do vedení. Katálánský celek byl i po zbytek poločasu lepším týmem, měl několik dalších zajímavých šancí, ale výsledek vydržel o jediný gól.

Vstup do druhé půle se povedl Blaugranas, Akomach vymotal obranu FCVP a zvýšil na 2:0. Viktoriáni mohli téměř okamžitě snížit, ale přízemní přihrávku Jakuba Kuleho netrefil ideálně v dobré pozici Robert Aubrecht. Poté si Baier poradil se zakončením Albi na přední tyč.

Po hodině hry Katalánci odskočili na rozdíl tří branek, ukec na pár doteků zakončil Angel Alarcon. Tímto výsledkem nakonec utkání prvního kola UEFA Youth League skončilo, viktoriáni si z Barcelony odváží porážku 0:3.

Záznam

Sestřih