30. 10. 2019    Zápas

Drama až do konce! Krmenčíkův hattrick ve znamení postupu

FC Viktoria Plzeň
20. Bastin
49. Bastin
88. J. Labík

Osmifinále / Středa 30. 10. 2019, 14:00 / Chlumec nad Cidlinou

Osmifinále / Středa 30. 10. 2019, 14:00
Chlumec nad Cidlinou

FK Chlumec nad Cidlinou

3:4p

(1:0)

FC Viktoria Plzeň

72. Krmenčík
73. Krmenčík
81. Pernica
108. Krmenčík

sestavy

FK Chlumec nad Cidlinou

Petr – Žahourek (86. Kučera), Jarkovský (108. Koubek), Havel, Novotný (67. Trávníček) – Veselka, Kopáč, Čáp, T. Labík – Bastin, Korba (78. J. Labík)

FC Viktoria Plzeň

Kozáčik – Hubník, Pernica, Hejda, Hloušek – Hořava (108. Kalvach), Procházka – Kayamba, Janošek (68. Chorý), Mihálik (55. Limberský) – Beauguel (55. Krmenčík)

statistiky

Branky: 20. Bastin, 49. Bastin, 88. J. Labík – 72. Krmenčík, 73. Krmenčík, 81. Pernica, 108. Krmenčík, ŽK: Jarkovský, Čáp, Bastin, Žahourek, Trávníček, J. Labík, Petr – Limberský, Hubník, Chorý, Rozhodčí: Berka – Hock, Melichar

Diváci: 3893

Osmifinálové utkání MOL Cupu odehrála Viktoria Plzeň na hřišti třetiligového Chlumce nad Cidlinou, který si již v této sezoně připsal cenné skalpy Příbrami a Bohemians 1905. A opět se domácí prokázali jako těžký soupeř, v úvodu druhé půle dokonce vedli už 2:0, viktoriáni ale dokázali zareagovat a nakonec slaví postup do čtvrtfinále.

První příležitost ke skórování měl na noze Ondřej Mihálik, ten ale neuspěl a stejně dopadl se svým pokusem i Adam Hloušek či Beauguel. Krátce nato se dostali do své úvodní šance také domácí. Chlumečtí měli v ochozech podporu více než tří tisícovek fanoušků, kteří se také po 20 minutách mohli jako první radovat. Kozáčika překonal TomᚠBastin a poslal svůj tým do vedení.

V závěru první půle měl další šanci Mihálik, kterého hledal centrem Joel Kayamba, na vyrovnání si ale viktoriáni museli ještě počkat. Do kabin se tak odcházelo za stavu 1:0 pro domácí. Hned po změně stran navíc Chlumec znovu udeřil. Opět to byl TomᚠBastin, který nadvakrát z dorážky procedil balon za Matúše Kozáčika.

Rodící se překpavení nechtěli viktoriáni za žádnou cenu připustit, do hry se tak dostal Michael Krmenčík, David Limberský a krátce poté i TomᚠChorý. Pod následné vyrovnání se podepsal hlavně Krmenčík, který prokázal svou kvalitu a dvěma slepenými góly během jedné minuty srovnal na 2:2!

Nedlouho poté navíc dokonal obrat Luděk Pernica a zdálo se, že Vrbovi svěřenci těžkou misi zvládli. V 89. minutě ale dokázal po přímém kopu do vápna hlavou usměrnit odražený balon do plzeňské branky střídající Jan Labík, který tak ještě vybojoval pro svůj tým alespoň prodloužení.

V něm byli blíže gólu opět viktoriáni. Nejprve překonal Petra po Krmenčíkově přihrávce Kayamba, domácí Havel ale na brankové čáře balon vykopl. Následně vytáhl Procházkovu ránu z přímého kopu, která mířila do horního růžku brány, gólman Radek Petr. Ani on už ale nestačil o pár chvil později na Michaela Krmenčíka, který dokonal svůj hattrick a potvrdil postup Viktorie do čtvrtfinále.

Gratulujeme soupeři k povedenému výkonu a přejeme hodně štěstí ve zbytku sezony.