I ve druhém zápase na soustředění v Benodormu zapsala Viktorka výhru, když porazila Krivbas 3:0. Ihned po utkání zhodnotil vítězství asistent trenéra Jan Trousil.

Trenére, jaké je vaše hodnocení?

„Jsme samozřejmě spokojeni, dali jsme tři góly, udrželi jsme vzadu nulu. První půle nám ukázala hodně dobrých věcí. Byla tam součinnost útočníků Chorého s Vydrou, pod nimi Šulc s Valentou. To, co jsme chtěli vidět se nám dařilo a dali jsme i hezké branky. Ke konci poločasu se to přitvrdilo a pak už ten druhý poločas asi nemá cenu úplně hodnotit. Jsme rádi, že jsme přidali třetí gól, udrželi vzadu nulu a nikdo se nezranil. Tedy bohužel až na Milana Havla, který měl svalový problém.

Na hřišti se hodně jiskřilo, nebál jste se o zranění našich hráčů?

Kluky jsme uklidňovali, bylo tam od soupeře hodně nebezpečných dojezdů na nohy. I my jsme tam pak ve vyhroceném zápase měli fauly, ale ne tak nebezpečné v podobě těch dojezdů. Ale i tohle se dá vzít tak, že jsme si vyzkoušeli ostřejší zápas, které nás mohou potkat i v lize. V přípravácích v zahraničí se to občas stane, bylo to i v době, kdy jsem ještě hrával já.

Zmínil jste Milana Havla, jak to u něj vypadá?

Mrzí nás to, už byl s námi naplno zpátky, makal a přivodil si svalový problém. Ihned se o něj začali starat naši fyzioterapeuti a doktoři, věříme, že ho velmi brzy dají dohromady a nebude to na delší dobu.

TomᚠChorý dal dvě branky, máte radost, že mu to tam padá?

Tomᚠse do zápasů zapojil až tady ve Španělsku. Viděli jsme na něm i v trénincích, jak je hladový a těší se na utkání. Už v prvním zápase byl vidět, podržel balón a prosadil se. Dneska se výborně doplňovali s Vydrysem, fungovalo to velmi dobře. Takže jsme určitě rádi. Ale i ostatní se prosazovali.

Zápas jsme museli dohrát bez vyloučeného Cadua.

Trochu zvláštní byly některé výroky sudího, v jedné chvíli si vybral právě jeho, přitom tam byl x dalších zákroků i od soupeře. Zase jsme si ale vyzkoušeli i blok v deseti hráčích, taky poučné. Jinak Cadu maká, má skvělá čísla, v zápase odvedl dobrou práci.

Těší vás i zvládnuté standardky? 

Mám radost, když se nám daří při těch obranných a soupeře do ničeho nepouštíme. Hodně se o tom s hráči bavíme, trénujeme to. A když naopak na druhé straně udeříme, je ta radost ještě větší.

Jak vyhlížíte start jarní části sezony, který se blíží?

Na Plzeňský jaro se těšíme všichni! A všechno směřujeme k tomu, abychom byli co nejlépe připraveni. Věříme i ve velkou podporu našich fanoušků.