Celkem jedenáct hráčů má Viktoria Plzeň na hostování v české nejvyšší soutěži. Jak se jim dařilo v měsíci září?

Vydařený měsíc za sebou mají zejména viktoriáni hostující v Pardubicích. LukᚠPfeifer se dočkal svého prvního gólu, který dal v zápase se Slovanem Liberec. Ve stejném duelu se z penalty prosadil poprvé v lize také Michal Hlavatý, Filip Čihák si v tomto utkání připsal svůj prvoligový debut. První dva jmenovaní nastoupili v základní sestavě, třetí jmenovaný hraje v Pardubicích spíše ČFL za B tým, kde se nedávno prosadil gólem proti Zbuzanům.

Tři hráči z Plzně hostují také v Českých Budějovicích. Ubong Ekpai se rozehrává po zranění a naskočil do zápasů s Libercem (54 minut) a Opavou (45 minut), LukᚠMatějka nastoupil v obou zápasech v základní sestavě a kromě minuty je odehrál celé. Pavel Šulc je po poslení reprezentační přestávce zraněný.

Za Mladou Boleslav nastupují Šimon Gabriel a Dominik Janošek. Prvně jmenovaný naskakoval na závěrečné minuty v ligových zápasech s Jabloncem a Karvinou, oba viktoriáni pak odehráli celý duel MOL Cupu proti Hostouni.

V Příbrami hostují tři hráči. Václav Svoboda tento měsíc nehrál, JonᚠVais odehrál 22 minut proti Opavě. Dušan Pinc nastoupil na závěr zápasu s Opavou a odehrál 65 minut v duelu se Spartou.

Ve třetí německé v lize v dresu Kaiserslauternu pak působí Adam Hloušek. Ten odehrál celý pohárový zápas s Regensburgem a i ligová utkání s Drážďany a Türkgücü.

Foto: fkpardubice.cz