Utkání s Kodaní a celé soustředění hodnotili společně Honza Kopic a Marek Bakoš.

Honzo, jak jsi spokojený s výsledkem proti Kodani?

Řekl bych, že jsme spokojení. Kodaň byla nejt잚í ze soupeřů, kterým jsme čelili. Budou hrát Ligu mistrů, takže cenný skalp.

Byla Kodaň kvalitním soupeřem?  

Určitě. Minimálně těch prvních šedesát minut byli velice dobře kombinačně vybavení. Bylo vidět, že o sobě na hřišti ví. Vytvořili si několik šancí, ale stejně tak my. V tomhle ohledu byl zápas vyrovnaný. Po sedmdesáti minutách byl zápas vyrovnaný, ale nakonec jsme ho zvládli zlomit na naši stranu.

Ty jsi udeřil jako první z rychlého brejku.

Čekal jsme na ztrátu soupeře kolem středového kruhu. Balon šel rychle na Erika Jirku, který poslal bombu do horní tyčky. Ke mně se míč odrazil někam na penaltu a se štěstím jsem ho dotlačil do branky.

Během přípravy jsme neprohráli. Je to velké pozitivum?

Vždycky je dobré odjet soustředění tímto stylem, ale nepřeceňoval bych to. Všem kvalitním soupeřům jsme vstřelili tři branky, což je samozřejmě povzbuzující, ale jak jsem řekl, nepřeceňoval bych to. Důležité zápasy nás teprve čekají.

Co bys vzkázal fanouškům?

Fanouškům bych vzkázal, aby přišli. Je pro nás důležité postoupit do skupiny Evropské konferenční ligy. Od toho se bude odvíjet celý podzim. Podle toho se bude hodnotit, jestli byl úspěšný nebo ne.

Marku, jakým soupeřem byla podle tebe Kodaň?

Nejlepšího soupeře jsme si nechali na konec. Kodaň ukázala sílu na míči a kvalitu v přechodové fázi. Odolávali jsme velice dobře. Vytvořili jsme si zajímavé šance. Na šance to byl vyrovnaný zápas, který jsme nakonec zvládli vítězně. Vítězná tečka je pozitivní.

Proběhla příprava podle plánu?

Příprava proběhla podle plánu. Malinko nás mrzí zranění Milana Havla a Filipa Čiháka. Kluci jsou nažhavení a těší se na start sezony. Pátek byl poslední den soustředění a všichni se už těší domů. Hráči odvedli kvalitní práci, ale ukázalo nám to kopec práce, která je ještě před námi.

Jaký je tvůj vzkaz pro fanoušky?

První zápas, plný stadion. Věřím, že fanoušci budou natěšení stejně jako my. V evropských pohárech nás vždycky dokázali podpořit, když nám bylo nejhůř.