Naprosto odlišné poločasy v Doosan Areně. V tom prvním Bayern diktoval tempo hry, nastřílel čtyři góly a vypadalo to na jednoznačnou záležitost. Ve druhé půli se ale viktoriáni kousli, vsítili dvě branky a mohlo jich být i více. Prohru 2:4 následně zhodnotil střelec Jan Kliment a trenér Michal Bílek.

„Věděli jsme, že Bayern je prostě špičkový tým a hlavně v útočné fázi jsou neuvěřitelní. Mají rychlé hráče a jejich pohyb nám dělal problém. Snadno se k nám dostávali a dávali branky. První půle byla velká nepříjemnost,“ uvědomoval si Michal Bílek.

„Cením si toho, že jsme se nepoložili a druhou půli jsme odehráli velmi dobře – vyhráli jsme ji 2:0. Naši fanoušci nás podporovali celých 90 minut, za to jim děkujeme. Povzbuzovali nás a odměnou pro ně byl druhý poločas. Věřím, že aspoň trochu byli spokojení,“ doplnil trenér svá slova.

Právě do druhé části hry naskočil i vracející se Jan Kliment po zranění. „Mám smíšené pocity. Zápas jsme prohráli, ale za druhou půlku bychom měli dostat pochvalu, protože jsme hráli dobře. Měli jsme pokyny, že se máme vytáhnout a zkusit je napadat. To nám vycházelo, měli jsme dost příležitostí a mohli jsme dát i víc branek,“ říká plzeňský útočník.

Právě on byl jedním ze dvou střelců FCVP. „Je to splněný sen hlavně kvůli tomu, že je to v Lize mistrů. Tenhle zápas řadím vysoko,“ má jasno po své premiérové trefě v nejprestižnější fotbalové klubové soutěži světa. „Navíc to v druhém poločase byla vyrovnaná partie, to jsem ani nečekal,“ dodává Kliment.

Co řekl trenér o poločasové pauze svým svěřencům v kabině, kteří do druhé části hry vyběhli jako vyměnění? „Zvýšit hlas by bylo k ničemu, bylo potřeba zachovat chladnou hlavu. Vysvětlili jsme si, jak chceme hrát a že je nutné to důstojně dohrát. Druhá půle byla od mých hráčů příkladná, mám radost. Potřebovali jsme to ke zvýšení sebevědomí,“ uzavírá Michal Bílek.

Fotogalerie