Velmi smolná prohra. Viktoriáni ve 12. kole FORTUNA:LIGY ztratili všechny body na půdě Mladé Boleslavi, když v samotném závěru inkasovali z kopačky Nikolaje Komličenka z penalty. Prohru 1:2 zhodnotili po zápase střelec jediné branky Jan Kopic a trenér Pavel Vrba.

„Ztráta bodů mrzí hodně, podle průběhu utkání určitě. Měli jsme na to tady vyhrát, vedli jsme 1:0, co víc si přát,“ věděl Kopic. „Hráli jsme dobře, bohužel jsme pak trochu polevili a dostali jsme gól hned na začátku druhého poločasu a pak už to bylo nahoru dolů. Oba týmy pak měly šance, oni toho využili, my ne…” mrzelo krajního záložníka.

Podobně mluvil také Pavel Vrba. „Obě mužstva mohla dát rozhodující gól, jak my, tak Mladá Boleslav šance měla. Bylo to nadprůměrné utkání, bohužel jsme neuhráli ani bod, což nás samozřejmě mrzí,“ řekl pětapadesátiletý kouč Západočechů.

Plzeňané byli mnohem lepší zejména první půlhodinu, bohužel se jim nepodařilo vstřelit druhý gól, díky kterému by odskočili do lepší pozice. „Byli jsme pány na hřišti, bohužel jak jsme se dostali do vedení, tak jsme se trochu zatáhli. Poločas 1:0, ale sotva vyjdeme z kabin a je to 1:1,“ štvalo Kopice.

Stejně to viděl Pavel Vrba. „První poločas byl z naší strany výraznější než ten druhý, na druhou stranu když se podívám na průběh, tak hned po té brance jsme měli stoprocentní gólovou příležitost v malém vápně, kdy jsme nedali šanci, která by se měla proměňovat,“ hodnotil trenér Viktorie.

Fotogalerie