Viktoriáni odpověděli na ztrátu z minulého týdne tím nejlepším možným způsobem. V domácím zápase porazili Slovan Liberec 2:1 a minimálně do neděle se vyšvihli na první místo tabulky. Výhru posléze zhodnotil autor první branky Jan Kopic společně s trenérem Michalem Bílkem.

„Jsme rádi, že jsme vyhráli, takže jsme spokojení. Viděl jsem od kluků velké nasazení. Měli jsme samozřejmě i ztráty, ale sehráli jsme poměrně dobré utkání. Naposledy jsme prohráli, takže je to určitě cenné vítězství,“ začal s hodnocením trenér Michal Bílek.

„Škoda, že jsme dostali branku v době, kdy jsme hráli dobře. Vytvořili jsme si několik tutovek, ty jsme neproměnili, a to je vždycky o nervy až do konce,“ uvědomoval si kouč FCVP. „Kluci dělali vše pro to, abychom rozhodli dřív. Měli jsme nějaké závary, ale nedotáhli jsme je. Příště musíme být důslednější a důraznější ve vápně soupeře, abychom dávali víc gólů a utkání pro nás byla klidnější,“ řekl trenér.

Důležitost zaznamenat výhru vnímal i Jan Kopic. „Nutně jsme potřebovali tři body a budeme je potřebovat i za týden. Sparta se na nás dotahuje, Slavia také vyhrává, takže musíme šlapat,“ burcoval záložník s číslem 10.

Ten si v duelu s Libercem připsal již 300. ligový start. Co pro něj znamená takový počet? „Znamená to, že jsem legenda!“ začal s úsměvem Kopi. „Tři sta, je to velké číslo. Chvilku už jsem na to myslel, že bych to mohl udělat. Hlavně jsem si přál, abych se zase nezranil a neoddálilo se to. Jsem rád, že se to takhle podařilo. Vyhráli jsme a dal jsem gól, takže jsem spokojen,“ uzavřel křídelník Viktorie.

Fotogalerie