Bylo to drama, jaké si přesně zápasy o titul žádají. Viktoriáni v nastavení inkasovali gól z penalty, ale ze stejné pozice v úplném závěru vyrovnal Jean-David Beauguel a díky remíze 1:1 se Slavií zůstala FCVP na čele tabulky. Vyrovnaný duel zhodnotil Jan Kopic společně s trenérem Michalem Bílkem.

„Závěr byl opravdu hektický. Byl to velmi těžký zápas, kluci to ubojovali a jsme strašně spokojení,“ netajil se Michal Bílek. „Přijeli jsme sem s tím, že základem bude zodpovědná defenziva. Kluci to plnili výborně, Slavii jsme nepouštěli do žádných vyloženějších šancí. To, co jsme chtěli, tak hráči splnili beze zbytku. Sami jsme měli nějaké gólové situace, z naší strany to bylo dobré utkání,“ pokračoval trenér.

Hluboko v nastaveném čase to přitom vypadalo, že si kvůli pozdní trefě Ondřeje Kúdely viktoriáni neodvezou ani bod. „Musím říct, že se mi po inkasovaném gólu chtělo plakat. Měli jsme dobré šance, kdy jsme se mohli dostat do vedení. Hráli jsme celý zápas dobře, přesně to, co jsme chtěli. Kdybychom tu prohráli z penalty, to by mě hodně mrzelo. Naštěstí jsme v poslední minutě vyrovnali,“ ulevil si Jan Kopic.

Plzeňský křídelník po povedeném výkonu sledoval drama v posledních minutách zápasu z lavičky. „Na střídačce je to tak pětkrát horší než na hřišti, kde není čas na nic myslet. Bylo to peklo, opravdové nervy,“ přiznal Kopi.

Červenomodří bod vnímají jako plusový. „Jsme spokojení. Kdybychom před utkáním věděli, že tu budeme remizovat, tak to bereme. To se splnilo, zůstali jsme na prvním místě. Pořád nás čekají ještě tři těžké zápasy, takže neslavíme, ale po dnešku jsme spokojeni,“ řekl hráč s číslem 10.

Podobně vnímal situaci i kouč Západočechů. „Zbývají tři zápasy, které budou všechny těžké. Dnes se budeme radovat, ale od zítra už budeme přemýšlet nad dalším utkáním,“ uzavřel Michal Bílek.

Fotogalerie