V posledním venkovním zápase sezony viktoriáni vybojovali bod na půdě Baníku Ostrava za remízu 0:0. Debut v brance si připsal Jindřich Staněk, který společně s trenérem Adrianem Gužou utkání zhodnotil.

„V prvním poločase hrála obě mužstva taktičtější zápas, z mého pohledu nám tam chybělo více centrovaných míčů, střeleckých možností i šancí,“ mrzelo Gužu. „V druhé části se tempo roztrhalo, bylo to velmi zajímavé, stupňovala se intenzita a měli jsme i velké příležitosti. Musíme uznat, že i Ostrava se tam dostala, zápas měl solidní kvalitu,“ prozradil kouč Plzně.

Bezgólovou remízu okomentoval také gólman Jindřich Staněk. „Byl to těžký zápas s náročnými podmínkami, co se týká počasí. Bojovali jsme, vytvořili jsme si nějaké šance, kdy Jan Laštůvka chytil dvě tutovky…“ nabídl svůj pohled debutant v dresu Viktorie.

Čtyřiadvacetiletý rodák ze Strakonic tak hned ve svém úvodním zápase v brance Viktorky vychytal čisté konto. „Je to pro mě speciální den, moc si vážím této příležitosti a jenom škoda, že jsme tu nezvítězili, protože nějaké šance jsme na to měli,“ doplnil brankář, který je v Plzni na hostování z Českých Budějovic.

Podle něj nebyl žádný problém, že se o startu mezi třemi tyčemi dozvěděl v zápasový den po obědě. „Musím být připravený na takový okamžik. Probíráme to s trenérem gólmanů Matúšem Kozáčikem,“ vysvětlil situaci Jindřich Staněk.

Jeho dobře odvedenou práci, kdy své mužstvo několikrát podržel, ocenil i trenér Adrian Guža. „Myslím, že svoje místo si zastal a je dobře, že jsme se rozhodli mu dát příležitost. Pro nás je podstatné, že když dostane šanci, tak svou pozici zvládne,“ chválil lodivod Viktorie.

V posledním souboji ročníku 2019/20 přivítají Západočeši na svém stadionu Slovan Liberec. Červenomodří sice již cítí po těžkém programu únavu, ale rozloučit se chtějí stoprocentně vítězně. Nejen se sezonou, ale i s dlouholetým kapitánem Romanem Hubníkem (více informací ZDE). Navíc půjde o 700. utkání FCVP v nejvyšší české soutěži. „Dotlačíme to i kvůli našim fanouškům, hrajeme doma a víme, jaký motiv nás čeká. Půjdeme do toho naplno. Máme hodně důvodů, ze kterých chceme zápas vyhrát,“ měl naprosto jasno trenér Guža.

Fotogalerie