Třetí ligový zápas bez výhry. Viktoriáni v dohrávce 6. kola FORTUNA:LIGY remizovali na hřišti Teplic 1:1, když vyrovnávací gól inkasovali až v 83. minutě. Jednobodové utkání po závěrečném hvizdu zhodnotili LukᚠKalvach, Jakub Brabec a trenér Pavel Vrba.

„Viděli jsme bojovné utkání, kdy se oba týmy snažily hrát fotbal, ale bylo to spíš bojovnější, důraznější a myslím si, že v závěru se projevilo i to, že Teplice měly víc sil než my,“ vzpomenul Pavel Vrba 120 minut trvající zápas s Antverpami ve čtvrtek. „Samozřejmě je pro nás škoda, že jsme za stavu 1:0 vedení neudrželi,“ mrzelo hlavního kouče.

„Je to velká ztráta, když takhle dlouho venku vedeme. Víme, že je to tady těžké, tak je škoda, že se nám nepovedlo přidat nějaký druhý gól,“ říká k remíze Jakub Brabec. „Měli jsme brejkové situace, které bychom měli dohrávat a vůbec bychom se o takovém výsledku nebavili,“ je si vědom LukᚠKalvach.

Viktoriáni tak nevyhráli Na Stínadlech už téměř tři roky. „Je to tady nepříjemné, Teplice jsou doma silné, ale měli jsme to zvládnout,“ uvědomuje si Kalvach. „Všude venku se hraje špatně, hůře než doma. Asi nikde to nebude ideální, o to lépe se na tato utkání musíme připravit a příště vyhrát,“ burcuje tým Jakub Brabec.

Ten poprvé vedl viktoriány s kapitánskou páskou. „Hrálo se mi s ní stejně jako bez ní. Samozřejmě nechci říct, že je to nějaké břemeno. Já to tak určitě neberu, protože ty úlohy jsou pořád stejné – dirigovat. Je to furt to samé a nic se v tom nemění, i když to samozřejmě potěší,“ prozradil stoper Plzně.

Pozitivum je alespoň první gól Lukáše Kalvacha v dresu Plzně. A že stál za to! „Jsem za něj samozřejmě rád, že jsem to takhle trefil, ale kazí to ten výsledek,“ říká středopolař Viktorie. „Snažím se na tréninku střílet, trénujeme to. Kluci mi řekli, a to jdu zkusit, tak jsem to zkusil a vyšlo to takhle hezky. Škoda ale, že jsme nevyhráli,“ uzavírá čtyřiadvacetiletý záložník.

Fotogalerie