Trenér Miroslav Koubek po vítězném utkání v Pardubicích.

Stálo Vás to utkání hodně nervů hlavně kvůli tomu závěru?

Kýbl (směje se). Nahrálo nám to vyloučení v úvodu zápasu, poté jsme ihned převzali herní a útočnou iniciativu. Snažili jsme se vytvořit si tlak. Dle mého názoru jsme prachbídně naložili s množstvím šancí, které jsme měli. Vedli jsme 3:0 a i poté jsme měli další šance. Když je neproměníte a soupeř využije z minima maximum, využije brejk a standardku, tak je vám nějaká převaha nic platná. Pardubice se dostaly do zápasu a musím ocenit jejich výkon. Nic nezabalily, bojovaly a sahaly po bodu. Jsme rádi, že jsme vyhráli, ale měli jsme si s tím lépe poradit.

Co podle Vás vedlo k tomu, že se Pardubice dostaly do zápasu?

Znervózněli jsme, ztratili jsme kontrolu nad utkáním a nakonec jsme se báli o výsledek.

Dneska na druhý gól Pavla Šulce nahrál Jhon Mosquera, rostou ty jeho výkony zápas od zápasu?

Ano, je teď v dobré sportovní formě. V zápase se Zlín utrpěl lehký výron kotníku a jsme rádi, že se z toho dostal. Dostal se z toho po týdnu, což je poměrně rychle, ale byl v pořádku. Ani ta zdravotní indispozice, kterou v týdnu měl, ho neovlivnila a navázal na své výkony.

Neměl jste obavy o Pavla Šulce u té situace, během které došlo k vyloučení?

Neviděl jsem to, ale kluci u tabletu říkali, že to nevypadalo hezky. Kulhal a jsem rád, že to rozchodil. Určitě jsme měli obavy, takového hráče ztratit by bylo velmi nemilé.

Byl by podle Vás hřích nevzít Pavla Šulce s touhle formou na reprezentační sraz, který bude teď v březnu?

Myslíte? (směje se) Necháme se překvapit.