Na závěr podzimu čeká viktoriány duel v rámci 19. kola FORTUNA:LIGY na domácím hřišti. V Doosan Areně přivítají v neděli 16. prosince od 15:00 Karvinou. Co od utkání očekávají asistent trenéra Dušan Fitzel a obránce Milan Havel?

„Blíží se konec podzimu a na mančaftu to je i vidět. Pozitivní je, že výsledkově to celkem zvládáme, o to je to pro nás lepší. Věřím, že herní pohoda se přenese i do posledního utkání, které je pro nás hodně důležité,“ říká asistent trenéra Dušan Fitzel. „Doufám, že s Karvinou sehrajeme opět dobrý zápas, hlavně výsledkově úspěšný. Po utkáních Ligy mistrů to nebývá úplně jednoduché, ale věřím, že kluci jsou natolik zkušení, že to zvládneme,“ dodává kouč.

Co od zápasu očekává obránce Milan Havel? „Bude to určitě náročné, jako každý zápas v české lize. Ale my chceme ten podzim zakončit před vlastními fanoušky vítězně. Chceme navázat na poslední týdny, které z naší strany byly hodně slušné,“ přeje si.

Karviná je v tabulce FORTUNA:LIGY předposlední, v posledním zápase ale porazila účastníka Evropské ligy z Jablonce 2:1. „Od začátku hraje Karviná o záchranu, ale porazila nepříjemného soupeře... Moc bych se na to však neohlížel, bude to jen o nás. Jen o tom, jaký výkon předvedeme. Určitě máme na to, abychom získali plný počet bodů,“ věří Milan Havel.

„U nás v lize není lehkých soupeřů,“ ví Fitzel. „Každý mančaft se snaží na soupeře z popředí tabulky vytáhnout. Nečeká nás nic lehkého, soupeř bude chtít odporovat. My to budeme chtít zlomit a v ideálním případě se brzy dostat do vedení. Věřím, že momentální forma kluků pozve diváky do ochozů a že předvedeme výkon, na který se oni těší,“ uzavírá asistent trenéra.